gripa si homeopatie

Luni, 26 Decembrie 2011 | 0 Comentarii

Multa lume se imbolnaveste de diverse raceli si gripe. De-a lungul timpului si eu am fost sfatuit, inclusiv de catre medici, sa iau medicamente naturiste fiindca sunt mult mai usor tolerate de catre organism. “Medicamentele” homeopatice sunt mult mai bune decat orice alt leac, ele fiind considerate un fel de “cireasa de pe tort”. Printre multele medicamente pe care le-am luat s-a numarat si Oscillococcinum. Daca ne uitam pe prospectul produsului, vedem ca el contine “Autolizat filtrat de ficat si inima de Anas Barbariae (rata salbatica) dinamizat la a 200-a K. Excipienti: zaharoza si lactoza ; q.s.p. 1 doza de 1 g cu globule.” Poftim … ? In limba engleza compozitia suna asa: “Anas Barbariae Hepatis et Cordis Extractum (extract of Muscovy Duck liver and heart) 200CK HPUS 1×10−400g”. Unii faceau si niste calcule, dar ideea de baza e ca daca joci la loto ai sanse mai mari sa castigi premiul cel mare, decat sa gasesti o molecula de ceva de rata intr-o cutie de “medicament” !. Aici vedeti explicat mai pe larg:

Producatorii francezi isi fac si reclama. Mai jos este una dintre cele cateva zeci existente (si la noi a rulat pe televiziuni un clip similar):

Si cum nu am nici o indoiala ca oricate inimi sau ficati de rate salbatice (impuscate de vanatori de-ai nostri sau din Franta) as manca, nu ma voi vindeca vreodata de ceva – de gripa cred ca nici nu se pune in discutie, ramane o singura concluzie: totul nu este decat o mare pacaleala, sprijinita de autoritati, unii farmacisti si unii medici.

oscillococcinum

Later edit: In America, lupta e pe viata si pe moarte pentru a lua banii fraierilor. Producatorii mizeriei au site-uri unde “explica” cum functioneaza teapa. Site-ul www.oscillo.com ne prezinta produsul pentru adulti, iar www.childrensoscillo.com prezinta produsul special conceput pentru copii. Sa vedem ce compozitie are cel pentru copii: “Anas barbariae hepatis et cordis extractum 200CK HPUS”. Deci aceeasi compozitie ca si cel pentru adulti si in aceeasi cantitate. Este sigur pentru copii mai mari de 2 ani. Pentru cei mai mici trebuie sa intrebati medicul :).

Teapa este cam in acelasi stil ca si economizorul, cu diferenta ca aici e vorba de sanatate si cu sanatatea nu te joci.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.