grijă mare cu investitorul chinez din IT

Marţi, 12 Iulie 2016 | 2 Comentarii

Citesc cu oarecare nedumerire ştirea, mai veche, că Opera a fost vândută unor chinezi. E vorba despre “mobile game company Kunlun, security and search firm Qihoo 360, and Yonglian Investment”. Cum Opera era browser-ul pe care îl utilizam ca alternativă la Chrome, Firefox (pe care nu îl suport), uite că lucrurile s-au mai rarefiat. Pentru că presupun că nici un om întreg la minte nu are de gând să folosescă un broswer modificat de o firmă care se ocupă de securitate informatică din China.

opera-logo

Ieri am aflat că Thomson Reuters a vândut unor fonduri de investiţii din Canada şi China partea de Science (cunoscuta bază de date ISI) precum şi partea de IP (baza de date cu patente). Tranzacţia s-a făcut pentru suma de 3,55 miliarde de dolari cash.

Lucrurile stau foarte prost, ca perspectivă, pentru că o cantitate uriaşă de dolari cash (at the end of January 2016, the foreign-exchange reserves of China stood at US$3.23 trillion – adică 3230 miliarde de dolari cash) va fi folosită pentru a cumpăra o mulţime de afaceri serioase din Europa şi SUA. Şi toată golăneala asta a fost culivată, ani de zile, cu fiecare iPhone vândut, cu fiecare laptop, cu fiecare produs care, în loc să fie fabricat în ţările capitaliste, era trimis cu proiect cu tot în China. Vin vremuri grele!

2 comentarii la “grijă mare cu investitorul chinez din IT

 1. Ba De a comentat:

  Las’ ca n-am pierdut mai nimic. De cate ori am incercat sa folosesc Opera ba nu mergea flashul, ba nu se incarca pagina deloc, ba mai stii ce crash dadea.
  Opera a fost bun acum 10 ani pe telefoanele Nokia cu Symbian cand aveam net de 1KB/sec de la Orange. Atunci chiar ca se incarca destul de bine pagina, comparativ cu browserul stock de la Nokia. Imi aduc aminte ca aveam 100MB pe luna pentru vreo 5 Euro si eram bucuros.
  Acum cu DiGi avem 30GB pe luna gratis pe LTE si tot nu ajunge 🙂

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 2. shareban a comentat:

  multam fain pentru informare.
  Dragut din partea lor sa faca si niste bani.
  Si eu am procedat firesc: delete account, so long boyz and girlz 🙂
  acum ma intorc la dragostea din tei pe post de 2nd browser: Firefox, welcome to my PC – again!

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.