grecii pot extrage doar 60 de euro pe zi

Luni, 29 Iunie 2015 | 1 Comentariu

Grecii au o istorie foarte interesantă. Sunt un popor de oameni extrem de muncitori şi de serioşi, de-a lungul timpului făcându-se remarcaţi în foarte multe domenii. Grecii sunt oameni în care poţi să ai încredere, pentru că ei îşi ţin întotdeauna cuvântul dat. Şi pentru că sunt un popor muncitor, grecii au salarii mari (mai ales persoanele din sectorul bugetar) şi nici pensiile nu sunt mici, corespunzătoare valorii extraordinare a muncii depuse.

Nimeni nu poate explica de ce s-a ajuns în situaţia de astăzi, când se vorbeşte despre grexit, respectiv despre ieşirea Greciei din UE şi implicit renunţarea la moneda Euro. Dacă privim datoria publică a Greciei pe ultimii zeci de ani, vedem aşa:

datorii-grecia

Datoriile la zi sunt la un maxim istoric. Băncile sunt închise o săptămână, la bancomate se pot scoate sume infime (de genul a 60 de euro pe zi). Cei mai optimişti spun că nu se va întâmpla nimc şi că Grecia este o ţară stabilă, deci e bine să mergeţi ca turist acolo. Grijă mare ca atunci când faceţi rezervarea să nu vi se blocheze toată suma sejurului exact în momentul confirmării rezervării.

– Băncile din Grecia nu pot supravieţui fără ajutor extern – statul nu mai poate ajuta cu nimic, emisiunile de obligaţiuni nu mai ajută. Cine să mai aibă încrede în guvernul grec?
– Grecii trebuie să se obişnuiască cu gândul că salariile vor scădea şi va urma o perioadă nasoală, cu sărăcie şi şomaj.
– Toate ţările care sunt legate de Grecia, au probleme, mai mici sau mai mari. Se vorbeşte că expunerea sistemului bancar românesc este de 12%, printre care şi Bancpost – care are 162 de milioane de Euro la banca mamă.

– Din punct de vedere al turistului, lucrurile pot fi bune, foamea de bani va face ca preţurile să scadă.

grecia-sinucidere

sursa

Un comentariu la “grecii pot extrage doar 60 de euro pe zi

  1. Gicu Cazangiu a comentat:

    Foamea de bani duce la cresterea pretului serviciilor si la scaderea calitatii acestuia. Experienta personala.

    Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.