google dog robot

Luni, 16 Februarie 2015 | 4 Comentarii

Google a achiziţionat Boston Dynamics anul trecut şi a anunţat că investeşte în continuare în roboţi mergători, păstrând linia dezvoltărilor anterioare. Iată că acum lansează un nou robot, mai suplu, mai agil şi, se pare, mai orientat în spaţiu. Şi nu în ultimul rând, mult mai uşor decât predecesorii:

Google purchased Boston Dynamics last year, which means it now owns the company’s ongoing robotics projects, including BigDog. Today, the Google subsidiary posted videos of a smaller dog-like robot, aptly named Spot, which weighs around 160 lbs, has an electric powerhouse and can operate both indoors and outside. The robot, as you can see from the clip, can walk, trot and climb across all types of terrain, and can even survive attempts to destabilize it by unfeeling humans eager with their kicks.

Filmul de prezentare arată foarte bine:

Robotul în sine se mişcă natural, problema principală – din punctul meu de vedere, e că nu poate fi folosit în aplicaţiile militare, pentru care se pare că a fost gândit. Orice încercare de a-i pune un blindaj şi/sau ecran electromagnetic va duce inevitabil la creşterea greutăţii, iar bateriile de acumulatoare încă nu oferă o autonomie de mişcare suficientă.

sursa

4 comentarii la “google dog robot

  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Aici au preluat ceva ce mergea, firma avea contracte cu militarii. La ochelari au pornit ei cred, nu?

 1. AvatarGicu Cazangiu a comentat:

  Eu sincer nu cred in faza cu dezechilibratul si revenirea robodogului. Ori e videoshop ori au cheltuit 10 milioane doar ca sa-i programeze reactia la piciourul in coaste.

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Nu e trucat filmul, asta cu certitudine. Doar ca nu inteleg la ce anume ar folosi asta intr-un razboi adevarat – ca firma care in mare parte contracte cu armata.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.