franta este socialista

Luni, 7 Mai 2012 | 0 Comentarii

După alegerile de ieri, Francois Hollande este noul președinte al Franței. Susținut de partide de stânga, acesta a obținut 51,7% din voturi în scrutinul de ieri, în timp ce contracandidatul său, președintele în funcțiune Nicolas Sarkozy, a primit doar 48,3%.

francois_hollande

Diferența este extrem de mică, iar în asemenea cazuri apar suspiciuni legate de posibile fraude. O diferență foarte mică într-o parte sau alta se poate manipula foarte ușor. Desigur, francezii sunt cinstiți și nu fac ei lucruri din astea.

Liderii europeni dar și Brack Obama s-au grăbit să-l felicite pe câștigător, toți adresându-i invitații să le viziteze țările. Conform declarațiilor făcute imediat după anunțarea rezultatelor, Francois Hollande a anunțat că imediat după investire va merge în vizită în Germania, țară care l-a susținut pe față pe Nicolas Sarkozy. Cu ce ne afectează pe noi ? Păi pe termen scurt probabil că nu. Dar o revenire a socialiștilor în țări importante din EU va determina o relaxare a economiilor, creșterea costurilor cu asistența socială, creșterea deficitelor.

Dar până una alta să urmărim cu atenție ce se întâmplă la noi. Victor Ponta se chinuie din răsputeri să găsească o persoană potrivită pentru ministerul educației. Și face cum face și tot peste impostori și/sau oameni cu probleme dă.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.