finantare dubla pentru maghiari

Vineri, 30 Martie 2012 | 0 Comentarii

Reforma în sistemul de educație din România – mai precis procesul de distrugere a acestui sistem, continuă. Documentul emis de CNFIS – Consiliul Național pentru Finanațarea Invățământului Superior și anume “Metodologia de alocare a fondurilor bugetare pentru finanțarea de bază și finanțarea suplimentară pentru anul 2012 pentru studenții înmatriculați pânâ la 1 octombrie 2011”, stabilește modul în care se face finanțarea programelor de studii universitare de licență, masterat și doctorat.

[scribd id=85650441 key=key-9nooon8efus4hznr31q mode=list]

Conform acestui document, învățământul în limba maghiară beneficiază de finanțare dublă, pentru exact aceleași condiții oferite studenților:

coeficienti_finantare_invatamant_superior_limba_maghiara

Dacă limba maghiară este limba maternă a celor care își fac studiile, în ce constă dificultatea învățării în această limbă și cum s-ar putea justifica finanțarea dublă ? Și pentru anii anteriori a funcționat exact același tip de finanțare, dar nu rețin ca cineva să se fi sesizat cu privire la această anomalie. Vă rog să consultați documentele care au stat la baza alocării resurselor pentru învățământul superior aici.

În contextul manipulărilor recente legate de UMF Tg. Mureș și de șantajul UDMR, cred că ar fi de analizat mai precis modul în care se cheltuie banul public și cum unele minorități sunt mai tari decât majoritatea.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.