filesharing in pericol ?

Luni, 23 Ianuarie 2012 | 0 Comentarii

Departamentul de Justitie din SUA a inchis megaupload.com, un site pe care puteai gasi o multime de chestiuni, unele legale, altele mai putin. Pe site-ul respectiv acum se vede doar:

Cate fisiere erau incarcate in serverele megaupload.com ? O idee ne putem face cu o cautare in google.com:

megaupload in google

Personajul care a pus la punct chestiunea era un tip ciudatel. Avea o gramada de masini, toate cu numere preferentiale (police, god, sharing, mafia, hacker, etc.). Sigur, nu e foarte spectaculos – daca in Romania ar fi permise numerele personalizate, ar exista: pisi, manelistu, sefu, etc. Ce nu era oarecum normal, era ca toate masinile erau noi, toate de ultima generatie. Deci omul sfida autoritatile.

megaupload proprietar

Ca sa va faceti o idee, iata cateva date despre megaupload:

1. Traficul pe site-ul lor reprezenta aproximativ 4% din traficul mondial.
2. Era pe locul 13 in lume dupa traficul generat.
3. Pe site erau 180.000.000 de utilizatori inregistrati.
4. In fiecare zi erau 50.000.000 de vizitatori unici.

Lupta se da la nivel planetar, dovada fiind interventiile unor lideri politici in toata aceasta ciorba:

French President Nicolas Sarkozy said he welcomed the decision of a US federal court to shut down Megaupload.com.

Sursa: indiatimes.com

Daca aveti rabdare, puteti citi tot materialul de acuzare, care are 72 de pagini:

Mega Indictment

In caz ca documentul dispare, il aveti aici.

Filesonic, o alta afacere in domeniu, a dezactivat partea de sharing:

filesonic disabled

ceea ce inseamna ca e un fel de serviciu de backup-online. Sunt tare curios ce parere au fisierulmeu.ro, serialepenet.ro, serialeonoline.ro, peteava.ro si alte situri tampitele care dau chestiile cu bani, gratis la toata lumea. Daca intra FBI pe fir, dimpreuna cu ceva oameni specializati pe domeniul informatic de la DIICOT, tare ma tem ca baietii vor avea probleme mari de tot.

Ce trebuie tinut minte:

1. Site-urile care pun la dispozitie materiale cu incalcarea drepturilor de autor, au sanse mari sa sfarseasca la fel (vedeti rapidshare.com, scribd.com, fileserve.com, dropbox.com, etc.).
2. Cand va faceti cont pe un astfel de site, trebuie sa va ganditi ca in orice moment puteti ramane cu banii dati si atat.
3. Daca aveti nevoie de un program protejat de drepturi de autor, civilizat este sa platiti. Daca nu va permiteti sa platiti, inseamna ca sunteti niste looseri care nu au ce face cu programul respectiv. Cautati o varianta freeware.
4. Daca ati evaluat un program piratat, v-a placut si il utilizati, cumparati-l. Asa este civilizat si ganditi-va un pic daca inversati rolurile – v-ar place sa folosesca altii programul creat de dumenavoastra, fara sa va plateasca nimic ?

Unii cretinei deja sufera si se lauda ce de-a bani au facut ca mici “hackeri”.

filesonic cretinel

Greu cu pirateria si dovada ca lucrurile incep sa se stranga, este ca inclusiv Wikipedia a protestat acum cateva zile prin inchiderea pentru 24 de ore a sectiunii in limba engleza. Motivul era legat, nu vizibil, de asaltul autoritatilor asupra celor mari care incalca legea.

Cred ca multi incep sa se gandeasca la realizarea unei retele Internet paralele (un soi de Intranet mai dezvoltat). Hackerii se simteau amenintati de autoritati si propuneau asa ceva, nu cu mult timp in urma.

Actualizare 23 Ianuarie 2012 – 16:40

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.