farmacie si restaurant in statia petrom

Marţi, 8 Iulie 2014 | 2 Comentarii

Petrom nu se lasă uşor şi îşi propune să ia toţi bani celor care le calcă pragul, în sensul că pe lângă combustibilul care este nesimţit de scump, ei îşi propun să ofere clienţilor posibilitatea de a plăti facturi, de a cumpăra medicamente, de a repara maşinile sau de a încheia poliţe RCA.

Petrom, cel mai mare jucător din piaţa distribuţiei de car­bu­ranţi, cu o reţea formată din 545 de benzinării, imple­mentează un nou model de business prin care staţiile de ali­mentare vor fi completate cu restaurante, farmacii, service-uri auto sau ghişee cu poliţe de asigurare. Măsura vine în con­tex­tul în care reprezentanţii companiei spun că există o ten­dinţă de creştere a ponderii serviciilor auxiliare din ben­zi­nării. Strategia Petrom vine la scurt timp după ce de la 1 aprilie guvernul a decis introducerea unei accize de 7 cenţi pe litru, ceea ce a dus într-o lună la scăderea consumului de pro­duse petroliere cu 6%, potrivit INS.

„Acest model este validat internaţional. Avem în vedere des­chiderea, în cadrul benzinăriilor, de restaurante, farmacii, ser­vice-uri auto sau ghişee de unde pot fi achiziţionate poliţe de asigurare. Acestea vor funcţiona în spaţii închiriate către par­teneri OMV Petrom. Credem că există o tendinţă de creş­tere a ponderii serviciilor auxiliare în benzinării“, spune Adrian Nicolaescu, senior head retail în cadrul OMV Petrom. – Sursa: www.zf.ro

subway-petrom

Sigur, este un model validat internaţional dar care nu va funcţiona şi la noi. Spun asta şi oameni cu experienţă în consultanţă de management.

Lucian Vinatoriu comentează că “intr-un studiu realizat pentru un lant de statii de alimentare ne-a iesit ca cel mai apreciat serviciu non-fuel pentru sofer a fost diversitatea si calitatea cafelei servite. puntaj f mic ptr aparatele de cafea, si maxim pentru cea preparata, inclusiv traditional, la nisip pentru pasageri (in general femei, copii) conteaza curatenia de la toaleta. cu cat e mai touchless, cu atat mai dorita era statia. restul serviciilor nici nu au fost sesizate…”

Fix asta spuneam şi eu în postarea legată de publicul ţintă al OMV. Lupta e extrem de strânsă pe toate pieţele, inclusiv pe cea a asigurărilor RCA. Să nu uităm că eMag oferă posibilitatea de a încheia poliţa RCA online. Lucru pe care eu personal l-am şi făcut în acest an, rapid, eficient şi nu în ultimul rând – mai ieftin ca la orice ghişeu, incluzând aici şi ghişelele cu un om şi un laptop din mall-uri.

Sursa foto: www.bizbrasov.ro

2 comentarii la “farmacie si restaurant in statia petrom

 1. AvatarGicu de la cazane a comentat:

  La Petrom-ul nostru romanesc motorina costa 1,44 Euro pe litru, iar in Munchen (cel mai scump oras din Germania) este 1,29 ( allguth, jet ).
  Bravo Victor Ponta !

  Răspunde
  1. AvatarGicu de la cazane a comentat:

   Sa mai adaug si faptul ca la Petrom salarul mediu este 400…500 Euro, in Munchen undeva intre 2000 si 3000, si nu mai zic de taxe si impozite. Concluzia ? Suntem prosti de bubuim ! Daca prostia ar doare, am fi tavaliti pe jos cu totii, la ce tzepe ne trag astia ! Eu inteleg ca partidul lui Ponta are nevoie de surse noi de intretinere (+furt+vile+spagi+etc), dar … chiar in halul asta ?

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.