farmacia de langa fierarie

Joi, 3 Ianuarie 2013 | 8 Comentarii

Un om merge să bea o cafea într-un local, acelaşi local care a fost ales greşit cu o altă ocazie, de către altcineva.

Omul nostru cere ca în loc de zahăr alb, să-i fie pus în cafea zahăr brun. Iar dacă zahăr brun nu este, poate i se dă un îndulcitor, zaharină eventual. Nu avem nici zahăr brun şi nici zaharină. După principiul: “Poţi să ţi-o pui oriunde, că nu avem cuier.”. Fierarii au nu număr de SMS unde spun că primesc sesizări şi reclamaţii. Omul nostru a trimis SMS şi a avut loc un schimb interesant de mesaje:

fierarie_sms

În mod absolut firesc, după atitudinea din mesaj, captura a ajuns pe Facebook. Lumea citeşte, dar cel de la capătul SMS-urilor se sesizează şi, în loc să tacă inteligent, vorbeşte:

fierarie_facebook

Nu vreau să comentez foarte mult pe marginea atitudinii, dar se impun câteva precizări:

1. Nu le-a cerut nimeni triferment, colebil sau alte medicamente absolut necesare după ce consumi grăsimile pe care le servesc ei la masă. Nişte grăsimi infecte …
2. Dicarbocalmul la care face referire fierarul este un medicament. Nu a cerut nimeni medicamente. Nu mai vorbesc despre insulină … 25% dintre oamenii din România suferă de diabet. A cerut cineva insulină?
3. Sunt oameni care nu sunt bolnavi de diabet şi preferă indulcitorii în băuturi.

Eu am păţit la un singur local ca, cerând zaharină – atunci când nu am avut la mine, să mi se spună că nu au. Şi şi-au cerut scuze, nu m-au trimis la farmacie – farmacia era la 20 de metri de scaunul unde stăteam eu.

Mă opresc aici fiindcă nu sunt sigur că pot continua şi să folosesc un limbaj decent vis-a-vis de atitudine. De la patron vine dispreţul … angajatul este doar oglinda educaţiei (sau a lipsei de) a celui care l-a angajat.

Un local ales greşit …

8 comentarii la “farmacia de langa fierarie

 1. Silviu a comentat:

  Tot in acest local un prieten de-al meu a avut o intamplare asemanatoare, de data aceasta legat de mierea de albine pentru ceai care lipsea. Interesant e ca halbele de bere erau murdare de miere de albine iar comentariul ospataritei a fost ca e o miere speciala pt cocktail-uri :))

  Comentariu bun. Thumb up 6 Thumb down 1

  Răspunde
 2. cristi a comentat:

  Stiti ce este mai hilar? La patiseria de sub ei este zaharina pt cafea. :)) Voi posta de acum in colo, toate locurile in care voi bea cafea si in care este sau nu zaharina. Voi posta si raspunsul cat si fotografiile cu zaharina :))))

  Comentariu bun. Thumb up 7 Thumb down 1

  Răspunde
 3. Bucovinean a comentat:

  Pe principiul este Pub si nu altceva, mioritici astia maine poimaine o sa trimita clienti la alimentara daca vor si zahar la cafea :)) Pana la urma nu e vb de educatie ci de prostie. Eu la cafea prefer zahar brun, daca cunva nu este 1 data si nici a doua, a treia oara nu mai calc acolo. Daca ar fi toti clienti asa s-ar mai moderniza si ei, avand in vedere faptul ca preturile la produsele din cafenelele/barurile de la noi se aproprie de cele din afara, desi nu sunt aceleasi servicii.

  Iti place comentariul? Thumb up 4 Thumb down 1

  Răspunde
  1. omrau.ro Post author a comentat:

   Banuiala ta nu se confirma. Sunt doar constatari simple ale unui client simplu. Dar tu cine esti?

   Iti place comentariul? Thumb up 1 Thumb down 0

 4. Mediatorul a comentat:

  Esti coleg cu domnul care a facut cometariile despre PUB ? Eu cred ca da . Daca ai venit cu ideea de gasi ceva rau , in neregula oriunde vei fi vei gasi , nu ? Profesore

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 3

  Răspunde
  1. omrau.ro Post author a comentat:

   E ceva neadevarat in articolul respectiv? Daca da, precizeaza ce anume nu este relatat corect. E doar filmul povestit fara absolut nici o adaugire.

   Iti place comentariul? Thumb up 3 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.