facebook suge banii fraierilor

Luni, 16 Decembrie 2013 | 5 Comentarii

Cei de la Facebook încearcă să facă din ce în ce mai mulţi bani de pe spatele fraierilor. Dacă nu plăteşti promovare, ceea ce publici ajunge la foarte puţini. Spun asta pentru că expunerea a ceea ce scriu pe acest blog a scăzut dramatic în ultimele zile. Mai precis de vreo 10 zile. Nu mă interesează, pentru că nu fac bani de aici!

Ce fac însă cei care au afaceri şi se bazează (doar) pe Facebook? Mă întreba cineva zilele trecute dacă cei care fac site-uri nu au avut de pierdut odată cu apariţia Facebook? Ba da, au pierdut, pentru că mulţi au preferat să îşi facă pagini pe bani mai puţini şi să nu aibă grijă de domeniu, hosting, etc.

facebook-police

Ideea e simplă: Facebook au cumpărat nişte servere, au plătit nişte unii să producă câteva scripturi, munca fiind continuată de fraieri care şi-au introdus datele personale în “conturi”. Datele personale au fost folosite ulterior pentru a atrage reclame şi a face mulţi bani. Când au vrut mai mulţi bani, au pus reguli – că e casa lor şi fac regulile cum vor ei, că doar nu au semnat contract cu tine. Sau a semnat cineva contract cu Facebook şi nu s-a aflat? Înafară de Elena Udrea care promova România pe Facebook pentru 75 de milioane de euro.

Aşa arată pagina România pe Facebook acum:

romania-pe-facebook

Şi dacă posturile pe Facebook nu mai ajută – în sensul că eu, dacă vreau să văd oferta Orange, trebuie să intru pe pagina Orange de pe Facebook, ce m-ar putea determina să nu intru direct pe site-ul Orange?

De exemplu, la o căutare cu Google, rezultă aşa:

cautare-dobitoc-paul-walker

Adică primul rezultat. Deci cine vrea să mai citească ce scriu, abonaţi-vă prin E-mail sau RSS Feed. Sau pur şi simplu tastaţi adresa: omrau.ro. E simplu, elegant, feminin.

Toate se plătesc în viaţă. Şi lenea şi prostia!

5 comentarii la “facebook suge banii fraierilor

 1. Mihai a comentat:

  “dobitoc despre paul walker” da primul rezultat de pe omrau.ro numai pentru tine ! La noi toti ceilalti da protv, realitatea si etc inca 100 site-uri, omrau e pe pagina 10.
  Vezi ca faci o confuzie cu modul de functionare a search-ului google, ei iti dau primul rezultat exact ce vrei sa vezi pt ca anterior ai ceva prin browser / contul cu care esti logat / etc (history, abonari la servicii, sau ce o fi)

  Iti place comentariul? Thumb up 1 Thumb down 1

  Răspunde
  1. omrau.ro Post author a comentat:

   Nu fac nici o confuzie, stai linistit. La pagina 10 e la tine … din aceleasi motive pe care le expui. Eu vad traficul care vine de pe Google Search spre unele posturi, inclusiv acela. Mai trebuie sa explic ceva?

   Iti place comentariul? Thumb up 3 Thumb down 0

 2. gabi a comentat:

  concluzia… google nu e relevant! AR fi logic ca toate motoarele de cautare sa se orienteze spre platformele sociale. Astept cu interes un post despre cum sa cautam informatii despre un anumit subiect, reducand rezultatele nerelevante(facebook, tweeter, linkedin, etc.).

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.