eyes-on ochelarii de la evena

Duminică, 24 Noiembrie 2013 | 6 Comentarii

O firmă din SUA, respectiv Evena Medical, produce nişte ochelari care permit vizualizarea vaselor de sânge de la nivelul braţului, în timp real. Că sunt de ajutor nu cred că se pune problema.

evena-eyes-on-glasses

Caracteristicile tehnice sunt extraordinare:

Multi-Spectral Imaging – a breakthrough patented technology developed by Evena for the deepest penetration with the most detailed and sharpest image is effective for almost all physiologies.
Real-time anatomically accurate images – no other system provides such exceptionally clear, accurate images.
EMR/PACS interface enables automated, improved and more precise documentation of appropriate care, including verification of vein patency.
Hands-free, cart-free, wearable technology allows medical staff to maneuver anywhere anytime with the complete vasculature image right before their eyes.
See-through, Eyes-On technology allows the user to have full situational awareness, to keep eye contact with the patient plus a clear view of the patient’s area of interest, enabling quick and easy location and access to the best vein.

Asta este, cu adevărat, o invenţie extraordinară!

P.S. Articolul din digitaltrens.com spune că este vorba despre X-rays, dar am serioase dubii că este corectă informaţia.

6 comentarii la “eyes-on ochelarii de la evena

 1. Mihai a comentat:

  Pentru mine povestea asta are un puternic iz de “investor scam” similar cu tzepele de genul “penny stock pump and dump”. De ce zic asta? Pai: 1. venele se vad pana la urma prin filtrul pasiv (adica “ochelarii” propriu zisi?) sau prin camera video?. 2. Daca pasiv, atunci ce sens mai are camera video de inalta rezolutie, ce sens au speakers pt conferinta (oare sora medicala care tocmai vrea sa-i faca o injectie babutei o sa aiba chef de video-audio conferinte in acel moment? ca sa nu mai amintesc de dificultatea de a initia o conferinta de pe acest device care pare sa nu aiba nici un control ) Si nu am mai amintit nimic de 3G ! Adica hai sa fim seriosi! 3G in spitale ? Fiecare sora cu ochelari si SIM cu abonament de video calluri ? Pentru cunoscatori: in spitale se foloseste WIfi sau DECT. Nu 3G !
  Acestea fiind spuse, astept cu interes evolutia acestui scam in urmatoarele 30…60 zile.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 1

  Răspunde
  1. omrau.ro Post author a comentat:

   Nu cred că nu are nici o treabă transmisia de date 3G (video streaming) cu video-call-ul, aşa cum este el cunoscut în telegonia GSM. Si pico-celule GSM cu 3G sunt demult instalate prin spitale, magazine, etc. Metro are instalate pico-celule GSM de acum câţiva ani, şi apelurile generate din raza lor de acoperire erau tarifate la jumătate – probabil că acum nu se mai pune, nemaifiind de actualitate.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  2. omrau.ro Post author a comentat:

   Cred că eşti insuficient informat. Ia citeşte aici şi te luminează un pic:

   http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.186.503&rep=rep1&type=pdf

   Şi dacă ai să cauţi cu google https://www.google.ro/search?client=opera&q=vein+view+with+long-wave+thermal+imager ai să găseşti numeroase referinţe mai vechi sau mai noi. Ce au realizat ei spectaculos este integrarea senzorului în nişte ochelari.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Mihai a comentat:

  Mda ! Tocmai aici e problema ! Evena Medical, o firma necunoscuta pana in prezent “inventeaza” “Multi-Spectral Imaging” ! Adica tocmai ai zis ca despre aceasta tehnologie exista deja referinte “mai vechi sau mai noi” pe internet. Atunci ce au inventat ei ? Pai iti pun eu ce au inventat, nimic. Nici macar modalitatea de a da tzeapa nu au inventat-o ei, deaorece tzepele posibile si imposibile au fost deja toate inventate. Se “inventeaza” doar variatiuni pe aceeasi tema, cu diverse moduri de “implementare practica”. Hai ca ma pun pe treaba si iti demonstrez in 90 zile ca e tzeapa, ok ? Zic 90 pt ca in februarie deja o sa existe “investitori startup” care au pierdut 100.000 de dolari si o sa apara pe net Evena Medical si pe site-urile “scam.com” si de genul. In acest moment inca nu exista raport de scam pt ca nu a pierdut inca nimeni banii.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 3. Mihai a comentat:

  Apropo, unde este macar un prototip real? Din ce vad pe site totul e Photoshop si editare grafica de inalta clasa !

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 4. Mihai a comentat:

  VS12BTZ 🙂 Asta e Vasluiul, fratii mei, cu consum de palinca de 1 litru pe zi pe cap de locuitor ?
  🙂

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.