explozii comandate prin gsm in boston

Marţi, 16 Aprilie 2013 | 15 Comentarii

Toate canele de ştiri transmit informaţii despre exploziile de la maratonul din Boston. Nu ştiu dacă aţi remarcat o informaţie strecurată în ştire, şi anume că toate reţelele GSM au fost oprite imediat după atentate.

explozie_boston

Se pare că bombele au fost detonate prin telefon. Un procedeu identic a fost folosit în atentatele din metroul din Madrid din anul 2004 sau cele din 2005 din Londra.

A law enforcement official, citing an intelligence briefing, said cellphone service had been shut down Monday in the Boston area to prevent any potential remote detonations of explosives. (Sursa: ap.org)

Ideea e că odată cu dezvoltarea tehnologică şi a comunicaţiilor orice cretin poate comite un atentat. În schimb, lupta de prevenire a unor asemenea evenimente este aproape imposibilă. Un dispozitiv de comandă prin GSM (a unui releu care în final poate acţiona absolut orice, de la o barieră până la un detonator) arată aşa:

gsm_remote_control

Un clip de prezentare aveţi mai jos:

Costul dispozitivului este modic, 199 USD şi poate fi achiziţionat de către oricine prin Internet. Sigur, dispozitivul se poate construi foarte simplu folosind informaţii publice (scheme electrice, programe) – probabil că un atentator va confecţiona dispozitivul în regim de amator. Comanda se poate face inclusiv folosind un telefon GSM şi ieşirea de la motoraşul care produce vibraţiile din momentul apelului.

Sursă foto: www.telegraph.co.uk

15 comentarii la “explozii comandate prin gsm in boston

  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   La cat de multi bani dispun, nu cred ca e o problema asa de mare sa pui un telefon cu filtru la apel. Vezi filmul din post si vezi ca nu accepta apeluri decat de la anumite numere. La fel faci si pe telefon.

 1. AvatarMihai a comentat:

  Sau iti trimite orange un SMS: daca incarci pana maine ai bonus 50 centi ! hihihi.
  Deci nu e chiar asa simplu cu vibratorul ala….

  Răspunde
 2. AvatarBogdan a comentat:

  Interesanta! Cand ma gandesc ca un asenenea modul am folosit la licenta pentru a automatiza o casa. Acum stiu ce demonstratie trebuia sa fac pentru a lua 10!

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Toate referirile la GSM au disparut de pe paginile cu atentatele din Madrid şi Londra. De ce oare?

  2. Avatarkoz a comentat:

   Interceptate? Pentru o celula gsm sau pentu un echipament de detectie, dispozitivul este doar un telefon, ca altele 1000 conectate in aceeasi secunda in zona respectiva.

 3. Avatarkoz a comentat:

  Nu ca m-as pricepe eu, dar am o banuiala .. cu un arduino, o extensie gsm shield si cunostinte medii de programare se pot face multe. De exemplu actionarea unui releu pe baza unui anumit cod trimis prin sms, si in felul asta eviti riscul de a-ti aprinde Vodafone becul cand te anunta prin sms ca nu ti-ai platit factura. Cost? vreo 50 de euro. Mai adauga un kil de praf de pusca si in proportie egala bile de rulment si cuie si o teava metalica si poti dezvolta si alte aplicatii. La fel si cu un raspberry Pi + modul gsm, la fel de ieftin. Mie nu-mi suna deloc bine ca e atat de simplu.

  Răspunde
 4. AvatarGigel a comentat:

  Mie imi miroase un pic a Coreea de Nord. Mai ziceau astia de un atac cu licin asupra lui Obama, dar cine stie cat de verosimila e. Eh, sa ii lasam sa se joace cu bombele, o sa pateasca ca Japonia…2 bombe si se linistesc.

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Aia cu Obama era cu ulei de RICIN. Uleiul e folosit de doamne pentru a se da pe unghii – repară unghiile degradate. Deci poate i-o fi scris americanului vreo admiratoare care avea unghiile crăpate şi se dădea cu ulei de ricin. Legat de Coreea de Nord … nu m-ar mira să descopere că atentatorii cu bombe puse în oale sub presiune să fie nord coreeni.

 5. AvatarGelu a comentat:

  Aici e si un pic de adevar, uleiul de ricin se gaseste la farmacie si poate fi chiar consumat ca si laxativ sau cum zice si omrau, tratament pentru unghii, insa o proteina extrasa din ulei este printre cele mai toxice substante, folosita in trecut chiar de serviciile secrete in vestita umbrela cu ac in varf.
  Legat de subiect, intradevar stirile despre comanda prin GSM au cam disparut … probabil pentru a nu da idei.
  Ce vedem la stiri e una insa acolo chiar a fost o tragedie si nu mai conteaza ce anume au folosit pentru detonare.

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Din pacate nu ai dreptate. Contează foarte mult ce au folosit pentru detonare pentru că aceste tragedii se pot repeta cu o cadenţă mult mai mare, tocmai din cauză că nişte dobitoci au acces la informaţii şi la tehnologie.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.