evazionistul şi sluga

Miercuri, 6 Ianuarie 2016 | 0 Comentarii

Domnul Gabriel Biriş, secretar de stat la Ministerul de Finanţe, tehnocrat, posesor de firmă în Cipru (gen o are, dar nu a “folosit-o” niciodată – a folosi o firmă egal cu a fenta taxe către stat la tine în ţară), povesteşte aşa:

Cum poți să zici “am trăit fără nici un venit” timp de șase luni? Ce ai făcut? Ai vânat, ai săpat după rădăcini? Cum ai putut să trăiești șase luni fără să câștigi nimic? Nu cumva vorbim nu de faptul că nu ai câștigat, ci de faptul că nu ai declarat? Și atunci pentru persoanele care timp de șase luni nu au avut niciun venit s-a introdus obligativitatea să plătească 5,5% din salariul minim brut pe economie, adică 57 de lei pe lună, pentru asigurarea de sănătate.

agricultura-subzistenta

Sunt o grămadă de oameni care nu realizează venit, trăiesc din agricultură de subzistenţă şi primesc ajutor social (tocmai pentru că nu realizează venit). Şi nu e vina lor, e vina celor care au fost la putere şi au furat ţara asta timp de 25 de ani (pentru că pe vremea comuniştilor toată lumea avea un loc de muncă şi, deci, un venit). Şi vine inteligentul ăsta să ne anunţe că a descoperit evazioniştii!

gabriel-biris-firma-cipru

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.