europa este condusă de nepricepuţi

Miercuri, 1 Octombrie 2014 | 2 Comentarii

Nu este nouă vestea pentru nimeni cred, se vede cu ochiul liber. Uitaţi-vă, de exemplu, la europarlamentari (ce anume au realizat ei înainte de a ajunge acolo), la comisarii europeni, etc. Banii pe care îi încasează ca salariu în timpul funcţiei şi ca pensie, pe viaţă, după ce părăsesc funcţia, sunt nejustificat de mulţi. Lipseşte viziunea, se bagă bani în domenii care nu generează plus-valoare.

Să ne uităm la cercetare, unde banii se alocă pe anumite domenii şi cei care îi vor propun diverse lucruri. De obicei acele lucruri nu sunt utile economiei. E un model care e total diferit de SUA, unde întâi apare solicitatea de bani (din partea industriei, a consorţiilor formate din universităţi şi întreprinderi) şi mai apoi se alocă banii, în funcţie de nişte criterii foarte clare. În Europa, se pun înainte banii pe programe mai mult sau mai puţin futuriste şi inutile, şi mai apoi apar “ideile” de a-i folosi. Şi rezultă ce avem acum … recesiune.

Citiţi ce spune Peter Thiel, cofondatorul PayPal: “Europa este “un pierdevară” şi este condusă de politicieni care sufocă progresul tehnologic”.

Europa este “un pierdevară” cu aşteptări mici, tras înapoi de oamenii săi cu o etică slabă a muncii, şi este condusă de politicieni care sufocă progresul tehnologic cu reglementări care reprezintă “un tratament mai distructiv decât boala”.

“Dacă eşti un pierdevară cu aşteptări mici, atunci este probabil ca acele aşteptări să se împlinească. Nu cred că optimismul funcţionează întotdeauna. Funcţionează mai degrabă o formă de pesimism precum cel din China, unde oamenii muncesc din greu de teamă că vor rămâne săraci la bătrâneţe”

peter-thiel-paypal-europa-pierdevara

Citiţi aici articolul integral pentru că merită! Dacă preferaţi versiunea în limba engleză, îl găsiţi aici.

2 comentarii la “europa este condusă de nepricepuţi

 1. Ovidiu a comentat:

  Lipseşte viziunea, se bagă bani în domenii care nu generează plus-valoare.

  o propozitie dura, si neadevarata prin radicalismul ei. Nu as spune ca este o lipsa de viziune. As spune ca este o lipsa de consens, de viziune comuna. Una vor germanii, alta vor francezii si ce se aplica intr-o societate, nu este valabil in alta.

  Un subiect vast, la care putini stiu finalul. se poate argumenta pro si contra fara sfarsit.

  In capul meu UE este un experiment. cu avantaje economice, cu intentia de a domoli (fara succes definitiv) dorinta de secesiune a popoarelor, sa unifice in diversitate, sa inlesneasca lucruri, dar si cu mari provocari care pot duce la rupere intr-un viitor nu foarte idepartat.

  As pastra un optimism (fragil) in ceea ce priveste viitorul UE si mi-as dori ca acest proiect comun sa fie viabil, pentru ca alternativa s-ar putea sa fie mai grea decat ce exista acum.

  Iti place comentariul? Thumb up 3 Thumb down 0

  Răspunde
 2. shareban a comentat:

  niste baieti au inventat niste institutii, ni le-au bagat pe gat si acum ne cer bani sa-i intretinem. Parca am mai vazut pe undeva asta… a da, cam peste tot.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.