epurare cu miros de rahat

Luni, 6 Mai 2013 | 6 Comentarii

Povestea este foarte simplă. În data de 29 Februarie 2008 demarează proiectul ISPA de reabilitare a alimentării cu apă şi a staţiei de epurare a apelor uzate din municipiul Suceava.

statia_de_epurare_suceava

Anii au trecut, proiectul s-a încheiat. Singura problemă este că mirosul (a se citi putoarea) de la staţia de epurare inundă la propriu fosta zonă industrială a Sucevei, zonă în care acum se află mai multe spaţii comerciale. Prima dată când am simţit mirosul, am crezut că este un accident … Dar nu este aşa, duhoarea persistă zile. Şi când spun duhoare, trebuie să ştiţi că mirosul este realmente insuportabil – cei mai sensibili au inclusiv senzaţii de vomă! Aerul cu mirosul de dejecţii intră în sistemele de ventilaţie ale tuturor magazinelor din zonă, inclusiv în Iulius Mall Suceava.

Nu ştiu dacă nu cumva este vorba despre o eroare de proiectare şi/sau execuţie, dar cred că este imperios necesar ca autorităţile din domeniul calităţii aerului (cel puţin) să se sesizeze şi să facă nişte controle. În mod clar ceva nu este în regulă, fiindcă refuz să cred că o staţie de epurare realizată după standarde europene poate să genereze aşa un miros.

Toţi cei care au ajuns în aceste zile în zonă pot confirma cele de mai sus.

6 comentarii la “epurare cu miros de rahat

 1. Bucovinean a comentat:

  Asa ziceam si eu ca e de la statie, dar cand colo cica e de la faptul ca nu mai au unde pune namolul rezultat din prelucrarea apelor uzate si in loc sa caute o groapa ecologica care sa il primeasca s-au gandit “inteligentii” sa il depoziteze pe platforma de la Ambro. Aparuse si un articol in Monitorul parca despre actiunea asta inteligenta…..

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. omrau.ro Post author a comentat:

   Daca namolul provine de la statia de epurare, pare logic sa spui ca mirosul nu e de la statie … Ma gandesc ca la un proiect de o asa amploare lucrurile se proiecteaza pentru intreg fluxul, nu doar o portiune, dupa care te descurci cu metode romanesti! Daca ai facut bazine de decantare, filtre, statii de recuperare gaze, centrala termica, etc. e normal sa te gandesti si la ce vei face cu namolul. Probabil ca va veni o etapa in care il vor cara cu camioanele descoperite prin oras …

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Bucovinean a comentat:

   Pai nu s-au gandit pentru ca nu i-i duce capul. E ceva de genul cu “Nu calcati iarba!” din parcuri. Din ce am vazut odata trecand prin zona nu au decat o uniate de digerare a namolului, desi probabil le-ar trebui mai multe. Si da, chiar probabil ca au transportat namolul cu camioanele descoperite prin oras. Ca eu nu stiu sa fie un drum prin spate pe la Mall direct pana la Ambro.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Gelu a comentat:

  Probabil că în curând vom mânca roșii și castraveți cu îngrășământ natural, nimic nu se pierde…

  Iti place comentariul? Thumb up 2 Thumb down 0

  Răspunde
 3. ov1d1u a comentat:

  Or fi vrut americanii sa bage iarasi virusi informatici in reactoarele nucleare ale iranienilor, dar or fi nimerit din greseala in statia de epurare de la Suceava.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.