educatoarea cu probleme

Duminică, 24 Mai 2015 | 0 Comentarii

“O educatoare de la un centru de plasament din Iaşi a bătut un băiat cu probleme psihice” sau “O educatoare cu probleme psihice a bătut un băiat de la un centru de plasament din Iaşi”. Cuvintele din frază sunt aceleaşi, dar aranjate diferit şi transmit mesaje diferite.

“Copilul în vârstă de 14 ani de la Centrul de Plasament C.A. Rosetti din Iaşi a ajuns la cabinetul medical cu trupul plin de vânătăi. Băiatul abandonat de mamă la vârsta de un an are deficienţe mintale, tuberculoză osoasă şi o afecţiune din cauza căreia nu îşi poate controla reacţiile fiziologice. Tocmai acest lucru a înfuriat-o pe educatoare, care a considerat că o bătaie cu un băţ va rezolva problema.”

E greu să lucrezi într-un astfel de mediu, să ai grijă de persoane bolnave, salariile sunt mici – nesimţit de mici comparativ cu consumul psihic, dar … să ajungi să-l baţi cu parul pe un bolnav care nu îşi poate controla necesităţile fiziologice e un motiv suficient ca să pleci. Întrebarea firească este cine anume va mai avea grijă de bolnavii respectivi peste 20 ani?

De aici.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.