educatie clasa zero

Joi, 29 Martie 2012 | 2 Comentarii

Foarte mulți dintre cei care au copii la școală au auzit de inițiativa ministrului Funeriu de a înființa clasa zero. Nu cred însă că mulți s-au gândit ce înseamnă acet demers pe termen lung.

Să le luăm pe rând și să vedeți că ceea ce se urmărește este departe de a fi un lucru bun. Primul pas a fost făcut prin mutarea clasei a 9-a în ciclul primar de învățământ. Începând cu anul școlar 2012-2013 se înființează clasa 0, asta însemnând că toți copiii vor face 10 clase în ciclul primar. Așa și ? Păi de aici încep problemele. În România, statul se obligă să asigure școlarizarea gratuită a tuturor cetățenilor pentru 10 clase. Până de curând, asta însemna 8 ani în ciclul primar și 2 ani de liceu. Din 2012-2013 lucrurile se schimbă radical și statul va finanța tot 10 clase, dar toate aceste clase vor fi în ciclul primar.

Din punct de vedere financiar lucrurile se simplifică, cheltuielile făcute de stat cu educația scad mult. Una este să educi un copil 2 ani în liceu și cu totul alta în clasa zero și în clasa a 9-a, ambele la școala generală.

Din punct de vedere al educației primite de copii este extrem de grav. Copiii nu vor mai primi decât educația din ciclul primar, fără absolut nici o pregătire din învățământul secundar.

Sigur, toată această “reformă” nu are nici o legătură cu creșterea nivelului de pregătire al copiilor, ci servește doar interesul marilor puteri ale lumii care ne conduc și pe noi. După ce ne-au cucerit din punct de vedere economic (marea majoritate a firmelor aparțin străinilor, resursele solului și ale subsolului au fost date pe nimic unor companii străine, etc.) urmează ca procesul să fie desăvârșit prin lipsirea de educație, modul cel mai sigur prin care un popor poate fi redus la tăcere. De ce ar fi tinerii din România mai deștepți și mai bine pregătiți decât cei din vestul Europei ? Evident, nu există nici un motiv.

Ce mă miră este completa lipsă de reacție pe această temă a celor care se pretind patrioți și mari intelectuali !

2 comentarii la “educatie clasa zero

  1. AvatarAlex a comentat:

    Grav! Spuneti d-le om rau ce putem face noi astia tineri ce ramanem? Or sa ne jupoaie de vii nenorocitii astia. Vindem si sufletele?

    Răspunde
  2. AvatarVlad a comentat:

    Perfecta Dreptate! O sa ajungem o natie de idioti.. nu de alta dar cei de la putere sunt primii in ceea ce priveste ideiile!

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.