educaţia şi activitatea productivă

Marţi, 20 Ianuarie 2015 | 1 Comentariu

Citesc articolul ăsta, despre cum a fost distrus învăţământul liceal profesional din România şi sunt perfect de acord că transformarea tuturor liceelor în licee teoretice a fost una dintre cele mai mari greşeli făcute în ultimii 25 de ani. Totul la pachet cu declaraţia lui Petre Roman: “Industria românească este un morman de fiare vechi“. Printre rândurile articolului îmi atrag atenţia o fotografie şi un text marcat cu galben care spune aşa:

Bogdan Murgescu, profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti: Programul comunist din 1974 statua fără echivoc: în şcolile de toate gradele, în cadrul procesului de înăţământ se va organiza participarea efectivă a profesorilor şi elevilor la activitatea productivă. Deşi efectele s-au făcut simţite în întregul sistem de învăţământ, consecinţele acestei politici au fost deosebit de grave pentru învăţământul liceal şi superior.

bogdan-murgescu-aerian

Păi băi prietene, matale eşti zdravăn la cap? Cum adică să spui că a obliga învăţământul să fie legat de producţie este o greşeală? Păi tocmai asta e ideea, ca să produci absolvenţi care se pot integra rapid şi uşor pe piaţa muncii – iar asta nu o faci doar cu creta pe tablă şi cu PPT-ul pe perete, trebuie să duci elevii şi studenţii în practică, la întreprinderi, în fabrici şi uzine. Că dacă nu îi duci, ajung profesori de istorie ca matale şi debitează prostii din cap.

Un comentariu la “educaţia şi activitatea productivă

  1. AvatarOvidiu a comentat:

    O fi o definitie ca in Rebus. Cum -deosebit de mare- (din 3 litere) = mic poate tot asa deosebit de grave sunt de fapt bune. Zic si eu …

    Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.