educatia cu televizorul

Sâmbătă, 28 Iunie 2014 | 0 Comentarii

O scrisoare a unei profesoare din Ploieşti este virală acum pe Internet. Doamna îşi cere scuze pentru faptul că nu i-a putut învăţa pe copiii ei cele necesare pentru a lua o notă mai mare la evaluarea naţională de la sfârşitul clasei a 8-a. Copiii au avut de făcut o compunere. Şi doamna zice aşa, printre altele:

Tema compunerii libere a fost nemaipomenită. Cât or fi stat să se gândească la asta? Copilul să prezinte o întâmplare petrecută în timpul participării la o întâlnire cu un scriitor contemporan! Cei mai mulți copii n-au scris cele 10-15 rânduri necesare. S-au întâlnit cu scriitorul contemporan fără nume, celebru, Dan Puric, idolul mamei, Andrei Pleșu/Pleșa, Mircea Dinescul cu fular alb, Andreea Esca, Mircea Cărtărescu, Nichita Stănescu – o ea!! –, dar și cu Mihai Eminescu, Creangă, și i-au pus întrebări și au fost emoționați. Ce-ar fi putut spune mai mult? Am găsit o singură lucrare în care apărea un șoricel la prezentarea cărții marelui scriitor, sedus de mirosul de cașcaval al unei cărți culinare. Vina nu e a lor că nu știu niciun nume de scriitor – unii mai știu –, pentru că cei care apar frecvent la televizor nu sunt scriitorii, oamenii de cultură etc., ci oameni de un cu totul alt gen.Sursa

Şi zi-i aşa, e treaba televiziunilor să le prezinte copiilor scriitori la televizor, sau e treaba ta, ca profesor, să-i educi pe copii şi le prezinţi tu scriitori?

scriitori-televiziuni

Glumesc, sistemul de educaţie este distrus, odată cu ţara în care funcţionează. Şi nu va fi nimeni capabil în următorii 50 de ani să schimbe ceva, din păcate.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.