economizorul

Vineri, 23 Decembrie 2011 | 5 Comentarii

Titlul corect ar fi fost “Economizorul sau Gabriel Neculai in … termeni si conditii”. Atat in presa scrisa dar si in on-line suntem agresati in ultimele saptamani cu o reclama interesanta la un produs minune. Acest produs ar urma sa ne reduca factura la energie electrica cu minim 25-30%. Cei de la ProTV au si facut un reportaj cu produsul minune.

Daca citim termenii si conditiile de pe site-ul unde Neculai vinde produsul (nu dam link), aflam ca:

“Navigarea pe acest blog este gratuita si ramane la latitudinea vizitatorilor. Materialul prezentat pe acest blog este pur informativ si nu va creeaza nici un fel de obligatie sau actiune ulterioara. Rezultatele prezentate sunt atipice.”

Deci retinem: “… rezultatele prezentate sunt atipice“.

certificat economizor Sa revenim la “economizor”: produsul (pe care l-am analizat) contine un condensator (similar cu cel care se monteaza in corpurile fluorescente pentru cresterea factorului de putere, doua LED-uri legate in serie, rezistoare si diode. Ce face “economizorul”: creste consumul de energie activa (cea pe care o masoara contorul si pe care o si platim) si … cam atat. Acestea sunt demonstrate si de certificatul emis de un organism specializat (la care un vanzator de asemenea produse de pe Okazii a apelat pentru a confirma ca produsul este economizor). Urmariti in coloana a treia, parametrul P (puterea activa). “Cu economizor” se consuma mai mult decat “Fara economizor”. Exceptie face aspiratorul, dar acolo la 1090 W consumati diferenta este de -0.92 % (valoare care se incadreaza in eroarea de masurare). Deci de unde este economia de 25-30 % ? Deci …teapa !

Acuma cati pricep sa citeasca ce scrie in buletinul de incercare ? Prea putini … Cati se uita la ProTV si cred ? Mult mai multi. Cati citesc Click, Cancan si Libertatea ? Din nou foarte multi. Reclama a aparut si pe Facebook si apare si pe GoogleAds !

Reclama se gaseste sub mai multe forme pe majoritatea site-urilor ziarelor. Cateva exemple gasiti mai jos.

economizor teapa reclama 1

economizor teapa reclama 2

economizor teapa reclama 3

“Vanzatorul” comenteaza la adresa celor care critica ProTV pentru ca face reclama mincinoasa. El ne spune asa:

“VANZATOR (12.12.2010, 09:24)
Catre totzi superdesteptii ca isi dau cu parerea aflati fraierilor ca produsele chiar functioneaza!!! Modul lor de functionare nu este explicat pentru a intelege si capetele voastre patrate. Pastrativa banii daca nu credeti, dar nu mai lansati “ce credeti ca stiti?” Intrebati si vi se va explica cand, cum si in ce conditii veti avea o economie de 1 – 50% la apa, curent, combustibil auto. Unii din voi nici nu au vazut decat cel mult poze si isi dau cu parerea fiind “convinsi” ca au dreptate. Daca nu ar exista inaintasi nu ar fi existat telefon, computer, laptop, …. ”

Deci exista, pardon – ne vindeti, si un economizor de apa ?

5 comentarii la “economizorul

 1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

  Gabriel Neculai apare in clip la minutul 1:00 si pare a fi seful teparilor. Explicatiile lui sunt pentru specialisti – cei care nu se pricep nu au cum sa inteleaga :))

  Răspunde
 2. AvatarAmpere a comentat:

  Cei care au jucat fotbal la ora de fizica in clasa a sasea, sunt acum atat smecherii care va vand gogomanii paratehnice, cat si fraierii care le cumpara! Va meritati soarta.

  Răspunde
 3. AvatarStefan a comentat:

  Astea cu economo/consumator,sunt “gogosi”pt.”Gusteri” aruncate la vrajeala de SEMIANALFABETI,lipsiti de cultura generala si notiunile tehnice ale Fizicii din CLASELE ELEMENTARE.

  Răspunde
 4. Pingback: economizorul de curent – v2 | OmRau - Blog de om nervos

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.