economizorul explicat

Vineri, 17 Februarie 2012 | 1 Comentariu

Subiectul e deja epuizat, s-a scris mult pe această temă, atât de către mine (aici şi aici) cât şi de alţii. E clar – e o mare ţeapă. Unii găsesc pe net explicaţii şi, dacă tot au un blog, pun şi ei informaţii acolo. Cum intepretează ei ce găsesc pe alte site-uri, asta e o altă chestiune. Un exemplu aveţi mai jos:

cretin explica economizorul

1. “Odată ce ai consumat curentul electric … ” – Curentul electric nu se consumă, energia se consumă !
2. “Captarea energiei reactive …” – Sarcina electrică se captează în condensator, sarcină care poate fi eliberată ulterior. Asta în curent continuu. În curent alternativ treaba stă cu totul altfel, condensatorul se încarcă şi se descarcă periodic, de 50 de ori într-o secundă. Deci nu captezi nimic !
3. ” … condensatoarele cu capacităţi mari au voltaj mic … ” – Condensatoarele nu au nici un voltaj (am mai scris, cei de la emag.ro au o problemă cu votajul). Aici e vorba despre tensiunea maximă de lucru, care este dată de calitatea izolaţiei dintre armături. Deci nu e o legătură directă înrte tensiunea de lucru şi capacitate !
4. ” … puterea activă nu este contorizată de utilizatorul casnic.” – Nu puterea se înregistrează ci energia. Şi pentru consumatorii casnici DOAR energia activă este măsurată de contor !

Că nu are nici o legătură tematica site-ului tău cu subiectul cu economizorul e o chestiune cu totul secundară. Ce contează cu adevărat este că eşti prost şi pozezi în marele explicator. Toate explicaţiile tale sunt greşite. Motiv pentru care avertizam într-un articol trecut că Internetul este plin de cretini sfertodocţi care pozează în educatori şi formatori de opinie.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.