economia creste consumul de energie scade

Vineri, 10 Mai 2013 | 1 Comentariu

Ieri, pe 9 mai, au apărut ştiri despre termocentralele din Oltenia. Ştirile ne spuneau că termocentralele sunt la un pas de a fi închise după ce ANRE a hotărât că nu este nevoie de energia generată pe cărbune. Normal, energia electrică produsă pe cărbune este mai scumpă decât cea hidro. Nu ştiu însă care este preţul real al energiei electrice produse eolian. Fiindcă ponderea energiei electrice produse de centralele eoliene este tot mai mare.

O altă chestiune însă rezultă din analiza producţiei de energie electrică. Vă rog să examinaţi graficul de mai jos:

consum_energie_electrica_20130101-20130510

Perioada reprezentată este de la 1 ianuarie 2013 până astazi, 10 mai 2013. Minimul de consum a fost realizat în data de 6 mai 2013 şi a fost de 3708 MW. Toate ca toate, dar de la începutul anului se observă o scădere constantă – dar hotărâtă, a consumului şi asta contrazice informaţiile optimiste anunţate de autorităţi precum că economia duduie. O economie care creşte se oglindeşte imediat şi în consumul de energie electrică.

Unii vorbesc despre un dezastru în energie, dar eu cred că este o problemă în economia românească. Ce se întâmplă în sectorul energetic este doar efectul, cauza este în cu totul altă parte.

Sursa date: www.transelectrica.ro

Un comentariu la “economia creste consumul de energie scade

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.