eco inseamna scump – honda

Marţi, 21 Februarie 2012 | 0 Comentarii

Care sunt raţiunile pentru care nu suntem ECO ? De exemplu, de ce mergem cu maşini poluante când ar trebui să mergem cu maşini care nu poluează ? Automobilul electric este un exemplu. Un prim pas în această direcţie este făcut de automobilul hibrid. Honda Civic Hybrid este o maşină mai puţin poluantă.

honda civic hybrid

Până aici totul este frumos. Partea proastă a problemei este că o americancă a avut curiozitatea să calculeze cât consumă maşina ei hibridă. Şi a aflat … aproape 12 litri de benzină la 100 de km. În cartea tehnică scrie că acest consum ar trebui să fie în jur de 4l/100km. Femeia s-a ambiţionat, a dat în judecată Honda şi a câştigat procesul. A primit despăgubiri de 10.000 USD.

Dacă vă uitaţi un pic pe cartea tehnică a Honda Civic, veţi vedea ca partea electrică a propulsiei dezvoltă 20 kW, o putere suficientă numai în oraş, la viteze mici. Acumulatorul Li-Ion se încarcă dintr-un generator acţionat de motorul pe benzină, cu un randament subunitar. Nu vreau să fac prea multe calcule, dar e de reţinut aspectul principal: ECO înseamnă întotdeauna scump.

Surse: Honda Civic Hybrid Specifications, thedetroitburesu.com

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.