doua idei cu doi derutati

Duminică, 3 August 2014 | 1 Comentariu

Citeam zilele trecute o scriere a unui tip care a fost, de-a lungul timpul, pe lângă toţi oamenii importanţi ai acestei ţări. Oameni de care a depins soarta ţării. Şi după ani mulţi în care a văzut şi auzit extrem de multe lucruri, Dan Andronic spune aşa:

“Stratagema Băsescu de izolare a lui Vladimir Putin va avea succes.”

izolarea-lui-putin-de-dan-andronic

Hai bă, deci Traian şi-a propus o schemă să-l izoleze pe Putin? Dacă e aşa, cred că Putin deja s-a scăpat pe el. De râs, evident …

Alt om mare, fost ministru al educaţiei, omul care a clasificat universităţile şi ulterior a publicat metodologia de clasificare, spune şi el nişte chestii foarte interesante. Daniel Funeriu ne spune pe Facebook că:

Să clarificăm unele lucruri care sunt evidente dar pe care nu le văd spuse suficient:

1) Dintre toți candidații anunțați, singurul care POATE, acum, să conducă România este Cristian Diaconescu. Cred că peste vreo 5-10 ani Cătălin Predoiu ar putea să devină un președinte bun.

2) A fi ministru sau chiar premier nu are nimic de-a face cu a fi președinte. Sunt două lucruri TOTAL diferite, care cer abilități distincte. Klaus Iohannis este, până la urmă, un om care a fost inspector școlar general și primarul unui oraș bogat al României. Vă asigur că niciunul dintre foștii inspectori generali cu care am lucrat (mulți mai buni decât a fost Iohannis) nu ar putea ajunge mâine să conducă România.

2) După congresul PSD este limpede că Ponta se adresează celor mai primitive suflete din România.

3) Biserica Ortodoxă este, ÎN PARTE, infiltrată cu oameni în soldă sovietoidă, care se află majoritar în Moldova și Oltenia. Asta este cheia introducerii ortodoxiei ca temă de campanie de către Ponta. Mesajul adevărat este următorul: „dragă Rusie, spune-le preoților pe care-i controlezi să-și convingă enoriașii să mă voteze și dau eu la schimb ce vreți voi”.

4) Uniunea Europeană este într-un proces de orientalizare izvorâtă din complexul ei colonial care va duce inevitabil la explozii sociale. Două exemple: în Marea Britanie toată lumea vorbește despre cum trebuie respectați musulmanii bărboși care-și maltratează nevestele și despre cum trebuie izgoniți românii. În Franța un român e împușcat de un polițist. Știrea e pe pagina ț. Dacă era omorât un arab era rupere de nori. Da, trebuie respectate în mod egal toate religiile, dar asta nu trebuie să fie un pretext pentru atuto-flagelare. Rămân la părerea că Uniunea Europeană este cel mai generos proiect din istoria omenirii, dar pentru ca el să rămână așa trebuie clar să revenim la câteva lucruri fundamentale. Unul dintre ele este cultura noastră europeană izvorâtă din iudeo-creștinism.

5) Alegerile din noiembrie vor fi momentul de cumpănă al României: vrem Rusia sau vrem Vest. Eu și alții ca mine am ales. Ar fi o greșeală monumentală să ne imaginăm că drumul spre Vest este ireversibil. S-ar putea ca mulți să nu dorească același drum. Voi ce credeți?

Deci tu ai fost ministru al educaţiei, ai avut de-a face cu mulţi oameni, se presupune că ai înţeles cum funcţionează ţara asta. Şi ne spui despre “cultura noastră europeană izvorâtă din iudeo-creștinism”? Şi ne spui că ăia care votează cu Ponta sunt nişte “primitivi”? Du-te că nu te cred!

Sunt mirat de modul în care nişte oameni, aparent întregi la minte, pot fi determinaţi să scrie nişte lucruri care, în mod evident, sunt extrem de departe de realitatea zilelor noastre. Să spui că Putin va fi izolat de stratagema lui Traian Băsescu e o imensă prostie. Mare cât Rusia. Iar ăsta care calcula viteza pumnului lui Traian Băsescu pe la OTV, vine şi ne anunţă că singurul om capabil din România, să conducă România, este Cristi?

Bun, e libertate de exprimare, dar de aici şi până la face nişte afirmaţii care în mod evident sunt rupte de realitatea care ne înconjoară, e cale lungă.

Un comentariu la “doua idei cu doi derutati

  1. o nevastă oarecare a comentat:

    Ştire de ultimă oră: Mircea Băsescu i-a cerut lui Putin 300.000 de euro ca să-l scoată basma curată din scandalul prabusirii avionului malaezian.
    sursa: kmkz.ro

    Comentariu bun. Thumb up 4 Thumb down 0

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.