dorel de la maternitate este nevinovat

Sâmbătă, 4 Aprilie 2015 | 0 Comentarii

Justiţia din România a mai făcut o dată dovada competenţei. S-a finalizat procesul inculpaţilor de la Maternitatea Giuleşti, incendiu în care au murit 6 copii. Cauza a fost un scurtcircuit de la două fire dezizolate de la alimentarea aparatului de aer condiţionat. Dar nu, dorelu’ nu e vinovat, e vinovată asistenta că s-a dus în salonul vecin câteva minute. Nu e vinovată nici conducerea spitalului, nici conducerea secţiei că nu au montat în saloanele respective senzori de incendiu.
A ieşit şi sentinţa definitivă şi irevobacabilă:

Asistenta Florentina Cîrstea, care lipsea din salonul în care a izbucnit incendiul, deși, bebelușii nu ar fi trebuit să rămână niciun moment singuri, a fost condamnată la doi ani şi două luni de închisoare. Fostul manager Bogdan Marinescu a primit şase luni de închisoare cu suspendare, iar judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au dispus ca acesta să aibă un termen de încercare de doi ani şi şase luni.

Cu privire la şeful Serviciului tehnic, Vasile Dima, instanţa a constatat că a încetat procesul penal pornit împotriva sa. Iniţial, în primă instanţă, Dima a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe electricianul Gigel Oprea la un an de închisoare cu suspendare.

Cum să spui că “bebelușii nu ar fi trebuit să rămână niciun moment singuri”, de vreme ce asistenta era singură pe tură. Nu are nevoie şi ea de un pipi, ceva? Poate e constipată de felul ei şi stă la budă 15 minute. Sau poate i se face rău, sau câte şi mai câte se pot întâmpla … Managerii, şefii, nu au nici o treabă?

Sunt curios dacă cei de la ISU au fost în vizită pe acolo, înainte de eveniment, şi au verificat dacă e totul în regulă. Şi dacă au fost era? Şi dacă nu au fost, de ce nu au fost? Ştiţi cum e, evaluator de risc, plan de măsuri, etc. Dar, stai aşa, în care spitale e montat senzor de incendiu?

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.