domenii .ro cu diacritice

Miercuri, 27 Mai 2015 | 1 Comentariu

ROTLD anunţă că din 3 iunie se vor putea înregistra domenii cu diacritice. Ceea ce înseamnă că www.acasa.ro va putea fi diferit de www.acasă.ro, www.cofetariafraguta.ro, sau … şi altele. Sigur, şi omrău. Anunţul e aşa:

domenii-rotld-diacritice

Apar mai multe probleme, pentru că foarte puţină lume intră pe site-uri tastând efectiv numele în bara de adresă. Foarte mulţi ajung pe domeniile şi paginile de interes tastând în Google cuvinte cheie, sau dând click pe diverse link-uri pe alte pagini, pe Facebook, pe Linkedin, etc. şi s-ar putea crea o mulţime de confuzii. Va începe o vânătoare de domenii care au şi variantă posibilă cu diacritice, iar cei care vor specula şi vor cumpăra domenii care există deja fără diacritice, s-ar putea să dea bani de pomană.

Personal cred ca cei de la ROTLD ar trebui să dea dreptul deţinătorului de domeniu fără diacritice să-l achiziţioneze şi pe cel cu diacritice, iar în cazul în care acesta refuză, abia apoi să-l lase la liber. Dar, suntem în România, ROTLD nu e cea mai înţeleaptă instituţie, motiv pentru care prevăd .. haos. În cel mai pur stil românesc.

Un comentariu la “domenii .ro cu diacritice

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.