doi trădători au fost condamnaţi

Miercuri, 4 Decembrie 2013 | 2 Comentarii

Foștii miniștri Zsolt Nagy și Codruț Șereș au fost condamnați pentru trădare şi/sau aderare la un grup infracţional. Au privatizat şi au vândut secrete unor străini.

codrut-seres

zsolt-nagy

Fostul ministru al Economiei şi Comerţului Ioan Codruţ Şereş a primit cinci ani de închisoare pentru aderare la un grup infracţional şi şase ani de închisoare pentru trădare prin transmitere de secrete, potrivi deciziei instanţei supreme. Judecătorii au comasat pedepsele şi au dispus ca Şereş să o execute pe cea mai grea, de şase ani de închisoare.

Zsolt Nagy, fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru aderare la un grup infracţional, pedeapsă cu executare.

Procesul “privatizărilor strategice” a început în 20 aprilie 2007 doar cu acuzaţii Stamen Stanchev, Mihai Dorinel Mucea şi Mihai Radu Donciu. Stanchev, Mucea şi Donciu au fost trimişi în judecată în 18 aprilie 2007, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat cu caracter transnaţional şi spionaj, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat cu caracter transnaţional şi trădare prin transmitere de secrete. În acelaşi timp, s-a dispus judecarea separată a părţii din dosar referitoare la Vadim Benyatov Don.

Concret, în sarcina celor şase inculpaţi s-au reţinut comiterea de activităţi ilicite cu caracter penal derulate în legătură cu privatizarea S.C. Electrica Muntenia Sud, vânzarea unui pachet de 8% din acţiunile Petrom, procese de privatizare/restructurare a S.C. Romaero S.A. Bucureşti şi S.C. Avioane S.A. Craiova, aflate în portofoliul MEC – OPSPI, consultanţă în vederea privatizării S.N. Radiocomunicaţii, adjudecarea licitaţiei pentru asigurarea consultanţei în vederea restructurării şi privatizării C.N. Poşta Română din portofoliul MCTI, selectarea prin licitaţie a consultantului internaţional pentru listarea la bursă a pachetului de 46% din acţiunile deţinute de statul român la S.C. Romtelecom S.A. din portofoliul MCTI.

mediafax.ro

1. Legile din România sunt extrem de blânde cu aceşti trădători. În China ar fi fost executaţi, în Rusia sau SUA ar fi murit subit, după o scurtă suferinţă.
2. Cum se recuperează paguba produsă? Cine plăteşte prejudiciul?
3. Câţi din ăştia sunt în libertate şi fac lucruri similare?
4. Câte contracte de privatizare au fost secretizate pentru a ascunde asemenea mânăreli?
5. Ţara a încăput pe mâna infractorilor care dau de pomană tot ce mişcă. Şi ca lucrurile să nu bată la ochi, vând ţara în secret.

2 comentarii la “doi trădători au fost condamnaţi

 1. Adriana Mironescu a comentat:

  Dar tu crezi? Problema mea e ca nu mai cred nimic de cind am vazut ce usor ajunge in instanta un dosar mincinos si închipuit. Si nu stii la ce decizie sa te astepti … Asa ca …

  Iti place comentariul? Thumb up 1 Thumb down 0

  Răspunde
  1. omrau.ro Post author a comentat:

   Legat strict de caz nu ştiu ce să spun. Ştiu doar că s-au privatizat pe nimic multe afaceri ale statului. Şi fără complicitatea şi trădarea interesului naţional a unora de la vârf, aceste lucruri nu s-ar fi întâmplat. La Romtelecom s-au investit 2 miliarde de dolari înainte de se vinde afacerea cu 800 de milioane. Şi e doar un exemplu. Petrom poate fi al doilea, Electrica al treilea şi lista ar putea continua până cel puţin la poziţia 200.

   Iti place comentariul? Thumb up 3 Thumb down 1

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.