dna te interceptează

Miercuri, 8 Aprilie 2015 | 0 Comentarii

Conform legislaţiei în vigoare la această oră în România, SRI este singurul serviciu de informaţii autorizat să realizeze interceptări telefonice.

Senatorul PSD Daniel Savu, membru al comisiei de control parlamentar asupra SRI, se declară surprins de afirmaţiile doamnei Kovesi, “dacă ea s-a referit la interceptările telefonice”. “Singurul operator legal în privinţa interceptărilor telefonicie este SRI”, a mai declarat Daniel Savu pentru romania-actualitati.ro.

dna-face-interceptari

Doar că Laura Codruţa Kovesi ne comunică faptul că 90% dintre interceptările din dosare sunt realizate de DNA şi nu de SRI, aşa cum spune legea. Nu ne spune dacă e vorba despre interceptările telefonice … dar se presupune că da.

“Pot să vă zic că DNA are propriul serviciu tehnic prin care îşi poate realiza interceptările, nu în toate cazurile interceptările pe care noi le facem, le facem prin intermediul Serviciului Român de Informaţii, probabil este un element care nu se cunoaşte foarte bine în public”, a spus Laura Codruţa Kovesi.

“Peste 90% din dosarele înregistrate la DNA au la bază sesizări venite de la persoane fizice sau juridice. Doar 5% din dosare sunt sesizări din oficiu pe baza informărilor venite de la SRI sau de la alte servicii de informaţii, ori sesizări din presă, deci într-un procent de 5%. Faptul că anumite dosare în care anumite activităţi au fost sprijinite de SRI sunt mai mediatizate, poate duce la această concluzie”, mai spune procurorul şef DNA.

Toate declaraţiile astea trebuie alăturate celor spuse de Livia Stanciu, preşedintele ICCJ – adică cea mai înaltă reprezentată a justiţiei din România:

” … că afirmaţia pentru care a criticat-o Băsescu a fost scoasă din context de presă. S-a spus în presa că preşedintele ICCJ a susţinut că va fi alături de DNA. Dragii mei, am spus ca vom fi partenerii DNA în lupta împotriva fenomenului corupţiei.” – sursa

Deci justiţia este partenerul acuzatorilor. Superb, inculpaţii sunt singuri şi justiţia face parteneriat cu acuzatorii.

Asta este România anului 2015.

sursa

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.