distrugem educatia impreuna

Sâmbătă, 7 Aprilie 2012 | 0 Comentarii

Reforma în educație face victime nu doar la noi ci și aiurea prin lume. Annick Stevens, o doamnă profesor la Universitatea din Liege – Belgia, și-a anunțat demisia public. Documentul original în limba franceză poate fi citit aici.

ecole liege france

Traducerea în limba romană a fost publicată aici.

Concluzia doamnei este descuranjantă. Repet, tot ce a scris are la bază “reforma” care se face în acest moment in Belgia.

Ştiu că mulţi dintre colegii mei împărtăşesc această perspectivă de ansamblu şi, în ciuda unui fond general de neputinţă şi resemnare, încearcă eroic să mai salveze câte ceva din incendiu. Ca atare, mi s-ar putea reproşa că abandonez universitatea într-un moment în care ar trebui să lupt din interior pentru a inversa această tendinţă. Deşi am făcut nişte eforturi în acest sens şi în ciuda respectului pe care îl am pentru cei care încă se mai zbat să limiteze amploarea dezastrului, consider că în situaţia actuală orice luptă e în van, atât de puternică este convergenţa dintre interesele unora şi ideologia generală la care a aderat instituţia universitară.

Încă o dată se confirmă ce am scris acum câteva zile, legat de educația clasa zero: mai-marii lumii și-au propus să distrugă sistemele de educație din anumite țări. Credeam că România este pe lista scurtă, dar se pare că Belgia ne ține companie. O companie selectă, dar fără nici o satisfacție. Ne îndreptăm împreună spre dezastru, cel puțin în domeniul educației.

Din câte știam eu, în Belgia este sediul Uniunii Europene. Dacă nici ei nu pot face nimic și singurul mod de a-și arăta nemulțumirile este să demisioneze, mă întreb ce ar putea face cadrele didactice din România ?

Surse: www.michelcollon.info, www.criticatac.ro

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.