directorul ins a fost demis

Sâmbătă, 5 Ianuarie 2013 | 2 Comentarii

Vergil Voineagu, directorul Institutului Naţional de Statistică, a fost demis de către Victor Ponta. Motivul oficial îl reprezintă o presupusă greşeală la calcului bugetului pe 2011 şi 2012.

vergil-voineagu

Omul s-a produs într-un interviu la RTV, cu ocazia recensământului populaţiei din 2011. Atunci cinstise puţin şi nu era chiar coerent în explicaţii. Dar măcar nu pierdea şirul explicaţiilor.

De ce nu a fost schimbat atunci din funcţie?

Acum cu bugetul şi alte minuni, Ponta va trebui să anunţe schimbarea şi la Eurostat, după ale cărui reguli lucrează şi INS. Câteva explicaţii se regăsesc aici:

INS a precizat însă că aplică metodologia UE privind PIB, care prevede transmiterea pe parcursul a 21 luni pentru indicatorii anuali trei versiuni de estimare – provizorii (la 70 de zile), semidefinitive (la 9 luni) şi definitive (la 21 luni) – iar diferenţele între ele sunt inerente şi nu reprezintă erori de calcul.

Să fie ăsta preţul plătit pentru faptul că INS nu a cuplat în vară la chestiunea cu numărul de alegători din România. În vară, la referendumul pentru demiterea preşedintelui … vă mai amintiţi.

Actualizare 06IAN2013-00:13

Înlocuitoarea lui Vergil Voineagu este Gered Beatrix. Doamna are nişte poze drăguţe pe un site de socializare de limba maghiară.

gered_beatrix

Victor Ponta ne-o prezenta ca pe-o “nemţoaică”. E ţeapă, doamna este de la UMDR … adică, aşa cum singură declară, este “Native Hungarian”.

Frumos, nu?

2 comentarii la “directorul ins a fost demis

  1. gabi a comentat:

    as spune mai multe despre doamna, dar prefer sa va marturisesc, cand vad fotografia casnica, ca ma simt ca pe E60 dupa ce trec granita de la Bors in viteza pe langa multele parcari pline… PS: la un anumit moment, ca si “cioban” trebuie sa impaci cumva toti berbecii care te urmeaza zilnic. (putina confuzie de moment 🙂

    Iti place comentariul? Thumb up 3 Thumb down 0

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.