din nou despre emag

Marţi, 3 Ianuarie 2012 | 4 Comentarii

De curand am achizitionat un suport pentru ventilarea laptop-ului. Pana aici nimic spectaculos. Evident, l-am achizionat dintr-un super market care a fost deschis in primele zile ale anului. Cautand pe net sa vad cam care sunt preturile, am gasit la cel mai mare magazin on-line din Romania, urmatorul articol:

raport semnal zgomot

Dupa modestele mele cunostinte, raportul semnal zgomot se defineste in cazurile in care am un semnal util (audio de exemplu) si un semnal parazit (zgomot). Dar vad ca la emag se poate defini raportul semnal/zgomot si la un ventilator ! Nu cumva sa va ganditi ca aceasta caracteristica apare doar la acest produs. Nu, el apare la toate produsele din categoria “Standuri/Coolere notebook”, ca nu cumva sa se supere vreun producator.

4 comentarii la “din nou despre emag

 1. Avatarvlad-mihai a comentat:

  Cred ca vroiau sa zica despre zgomotul facut de ventilator la un anumit numar de rotatii, dar la ei e tot una din ce observ.

  Răspunde
 2. AvatarIonica Marin a comentat:

  Cam irelevant. Iti dai seama ca cine alege ce se scrie pe site nu e doctor in acustica. E si el un om total strain de domeniu care castiga o paine.

  Ma mir ca te-ai luat de asta si nu de solutiile de racire pasiva pt diverse echipamente (CPU, sursa, GPU) care sunt date ca fiind 0dB. Asta ar veni ca scot un nivel de zgomot de fix 0dB (10^-12 W/m2), nici mai mult, nici mai putin. 🙂
  Si astea nu-s trantite de un oarecare administrator de site, ci se duc adevarate campanii de marketing.

  Dar stii cum e legea pietei, marketingul se face dupa cum cere prostimea. Nu face nimeni educatie riscand sa piarda bani grei punandu-si mintea cu prostii.

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Ideea ta e oarecum ciudata. Cum sa nu conteze ce scrie pe site la descrierea unui produs? Chiar tu te contrazici in mesaj, cu afirmatia ca unele caracteristici eronate au fost introduse intentionat gresit, in scop de inducere in eroare.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.