diicot rateuri pe banda rulanta

Joi, 28 Iunie 2012 | 0 Comentarii

Horia Ciorcilă, preşedintele CA al Băncii Transilvania, a fost achitat de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul în care a fost acuzat de manipularea pieţei de capital. DIICOT a instrumentat dosarul. Banca Transilvania este singura bancă din România care mai are acţionariat majoritar românesc.

horia_ciorcila

Dosarul respectiv cuprindea mai mulţi inculpaţi, iar unul dintre ei, Claudiu Silaghi, a decedat pe parcursul procesului în urma unui accident vascular cerebral.

horia_ciorcila_dosar_spalare_bani

Decizia poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aceeaşi instanţă care l-a băgat la închisoare pe Adrian Năstase.

Problema principală este că DIICOT a mai dat-o în bară şi în alte procese, acuzând fără dovezi o grămadă de oameni. La Cluj au mai fost târâţi gratuit prin procese Arpad Paszkany şi Gicu Gansca. Să ne mai amintim de cazul lui Laurenţiu Mironescu care a fost ţinut în arest preventiv şi apoi eliberat fără să fie condamnat pentru nimic.

E şi DIICOT un sistem care, ca orice sistem în care lucrează oameni, funcţionează cu erori. Dar nu cred că este normal ca erorile să afecteze oameni. Cine răspunde pentru incompetenţa unora care distrug vieţile unor oameni? Cine răspunde pentru faptul că imaginea unor firme a fost terfelită în presă în mod eronat?

La întrebările astea probabil că nu vom găsi răspuns în viitorul imediat.

Sursă foto: mediafax.ro

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.