digi net mobil roaming

Luni, 21 Iulie 2014 | 8 Comentarii

Dacă aţi auzit de oferta celor de la RDS, ştiţi probabil că, pe lângă abonamentele uluitor de ieftine cu voce nelimitat în orice reţea, mai există şi un bonus tehnic, dacă îl putem numi aşa. Povestea spune că dacă nu ai semnal în reţeaua ta, Vodafone permite terminalului tău Digi să folosească reţeaua concurentă. Tehnic este corect, singura problemă este că utilizatorii sunt inventivi şi, pentru a avea semnal bun tot timpul, în loc să lase selecţie automată a reţelei, pun pe manual şi selectează Digi-R, adică Digi roaming, adică Vodafone.

Pe scurt, plăteşti 5EUR pe lună şi ai facilităţile de comunicare şi tehnice – acoperire, ale utilizatorilor Vodafone care plătesc 59EUR pe lună. Bun, cei care au abonamentele de 59EUR pe lună şi-au cam furat-o, pentru că aceleaşi facilităţi sunt disponibile acum cu doar 19EUR pe lună (chiar cu 4 EUR mai puţin dacă nu vrei telefon) pentru abonaţii noi, fără istorie în reţea. Fără să mai spun că şi Orange a reacţionat şi oferă nelimitat voce şi SMS, dar şi 2GB de net pe lună, cu 10EUR, dar doar pentru abonaţii cu istoric.

Având eu Digi net mobil pe stick şi zic hai să fiu cetăţean european şi să selectez manual reţeaua.

digi-net-mobil-roaming-date

Surpriză, nu am acces în roaming de date în altă reţea decât Digi. Posibil ca oferta de roaming naţional să fie valabilă doar pentru net pe telefon. Deşi, din punct de vedere tehnic, pe 3G, nu este nici o diferenţă dintre cele două versiuni.

Later edit: RCS&RDS ne lămureşte printr-un comunicat:

Utilizarea datelor mobile în roaming naţional se poate face în limita a 100 MB în fiecare lună (până la 30.09.14). După consumarea traficului inclus, se limitează navigarea în reţeaua de date mobile în roaming naţional. Cei 100 MB oferiţi lunar pentru utilizarea internetului mobil în roaming naţional, sunt suplimentari faţă de traficul inclus pentru internet în cadrul abonamentului de voce. Anumite modele de telefoane necesită activarea opţiunii de date mobile în roaming. Ofertă promoţională cu 100 MB/luna gratuit pentru internet mobil în roaming naţional este valabilă în cadrul serviciilor de telefonie mobilă şi date mobile (pe telefon) ale RCS & RDS.

8 comentarii la “digi net mobil roaming

  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Eu spunea “tehnic” privitor la modul in care utilizezi traficul, ca efort pentru retea. Ca sunt diferente in setari e clar.

 1. AvatarGicu Cazangiu a comentat:

  Ati inteles pro
  st cu totii roamingul asta. Nu e si pt date, e doar voce si sms. Intrati pe saitul lu rds si cititi atent comunicatul!

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   In anuntul initial se spune ca de la 1 iulie e si pentru date. Dar intre timp au limitat la 100MB traficul de date in roaming.

 2. AvatarGicu Cazangiu a comentat:

  Am dat reteaua manual pe vodafone, am definit inca o data un APN internet si functioneza, culmea. Se pare ca nu a fost de ajuns sa am deja un apn cu acelasi nume, telefonul vroia neaparat sa fie pe roaming in momentul adaugarii apn-ului.

  Răspunde
  1. Avataraxel a comentat:

   Dacă o ți pe manual o să te trezești cu accesul în roaming național blocat. Este o clauză cu utilizarea 2G într-un punct fix.

  2. Avatarelena udrea a comentat:

   Si daca acasa la mine nu este semnal de la digi, dar este roaming, nu am voie sa folosesc telefonul acasa, deci in punct fix cum spui tu?

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.