digi mobil roaming national

Duminică, 13 Aprilie 2014 | 1 Comentariu

RCS-RDS a încheiat un acord cu Vodafone pentru a permite telefoanelor mobile din reţeaua Digi Mobil să se conecteze la celulele din Vodafone, acolo unde nu este acoperire Digi. Nu s-a făcut reclamă, nu s-a publicat nimic în ziare, nu au fost plătiţi blogeri atehnici să-şi dea cu părerea despre mişcare. Există doar ceva scris pe pagina de Internet:

digi-mobil-roaming-national-vodafone

Asta înseamnă că cine are telefon mobil de la RCS-RDS va putea utiliza terminalul, la aceleaşi costuri, în toată zona de acoperire Vodafone, acolo unde nu este semnal de la reţeaua proprie. Poblema apare la costuri, pentru că abonamentele Vodafone sunt nesimţit de scumpe comparativ cu cele din Digi Mobil. S-a anunţat că traficul de date va putea fi preluat în roaming naţional de Vodafone din iulie 2014.

Toată ecuaţia asta are cel puţin o necunoscută: aparent Vodafone şi-a băgat concurentul în casă şi îi dă să mănânce. Putem specula că Vodafone va prelua Digi Mobil? Sau poate tot grupul RCS-RDS este de vânzare şi mişcarea este făcută doar pentru tatonare?

Pentru că îmi este imposibil să cred că Vodafone le oferă celor de la RDS reţeaua cu acoperire naţională pe nimic (în sensul în care abonaţii digi plătesc de 5-10 ori mai puţin decât abonaţii Vodafone, pentru fix aceleaşi servicii). Poate explica cineva?

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.