dezinfectanţii, dezinformările şi logica

Vineri, 20 Mai 2016 | 0 Comentarii

Lucrurile sunt simple:

1. SRI a ştiut că dezinfectaţii sunt diluaţi şi a informat instituţiile şi factorii de decizie abilitaţi, conform legii.
2. Spitalul SRI a folosit în tot acest timp dezinfectanţi de la firma cu pricina.

Acuma sunt eu foarte greu de cap, dar aici e o fractură de logică. Cumva eu ştiu că maşina cu care merg este defectă şi e posibil să mor în accident, anunţ pe toată lumea de asta, dar continui să circul? Nu prea cred … Pute rău de tot şi iţele par a fi extrem de încurcate, posibil să auzim şi de ceva ambasade. S-a furat ani de zile!

Priviţi ce spune fostul preşedinte:

Fraudarea dezinfectanţilor din spitale a ucis oameni.
1. Hexi Pharma aprovizionează, de ani buni, sistemul sanitar şi şcolile din România cu substanţe dezinfectante, devenind astfel cel mai mare furnizor de dezinfectanţi din România.
2. Hexi Pharma aprovizionează, tot de ani buni, şi Spitalul SRI (63 de contracte cu încredinţare directă în ultimii 2 ani).
3. Firma franceză ANIOS a făcut în 2012 analiza substanţelor Hexi Pharma şi a constatat că acestea sunt falsificate.
4. SRI susţine că a trimis 100 de informări către factorii de decizie că Hexi Pharma falsifică substanţele dezinfectante vândute spitalelor şi şcolilor.

Mă întreb:
– Măcar una dintre acestea a trimis-o la Parchet? (la mine nu a ajuns nici una)
– Există măcar o singură informare care pomeneşte numele Hexi Pharma ca falsificatoare a dezinfectanţilor?
– De ce Spitalul SRI s-a aprovizionat cu dezinfectanţi de la Hexi Pharma dacă ştiau că aceştia sunt apă chioară (falsificaţi)?
Cum de nu a aflat SRI-ul că cea mai mare firmă de dezinfectanţi din lume, ANIOS, a făcut în Franţa acum patru ani analiza produselor Hexi Pharma şi a constatat că sunt falsificate?
Substanţele furnizate Spitalului SRI de către Hexi Pharma erau diluate ca pentru tot poporul sau pentru ei era comandă specială, cu respectarea reţetei?
Din cauza infecţiilor din spitale, au murit cu zile zeci de mii de oameni în ultimii ani, iar sănătatea publică este o problemă de siguranţă naţională.

Şi captura de pe Facebook, ca să nu fie vorbe:

traian-basescu-hexi-pharma

E groasă rău de tot.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.