dezastru la bacalaureat

Luni, 9 Iulie 2012 | 0 Comentarii

Bacalaureatul 2012 a fost un dezastru. Sună cunoscut ? Vă aşteptaţi la asta ? La fel ca şi în 2011 şi în acest an absolvenţii de liceu au făcut cu greu faţă cerinţelor unor subiecte de nivel mediu.

Rezultatele – deocamdată parţiale, le găsiţi aici.

harta_judete_bacalaureat

Am urmărit cu maximă atenţie declaraţiile oficialilor ministerului legate de cele aproape 45 de procente de promovabilitate.

Un cretin om din minister – Stelian Fedorca, secretar de stat pentru învaţământul preuniversitar, declară aşa:

… angajatorii sa nu mai ia in calcul la stabilirea salariului Bacalaureatul.

Deci tu ştii că angajatorii, atunci când stabilesc salariile angajaţilor, se uită la media de la bacalaureat ? Stai jos, ai 4 !

Magistrale au fost şi declaraţiile ministrului educaţiei, sperăm pentru scurt timp, Ecaterina Andronescu. Avem mai jos câteva exemple din gândirea ministerială:

1. “Nu mi se pare normal sa-i sanctionam pe elevi si pe parintii lor.” – Deci să le punem note de pomană, sau cum propuneţi ?

2. “Cred ca pentru un asemenea moment de o importanta mare pentru societate, Senatul merita sa-si incheie vacanta mai repede sau sa organizeze o sesiune extraordinara in asa fel incat ceea ce gandim noi sa putem sa punem intr-o lege si sa putem sta cu fruntea sus dupa examenul anului viitor.” – Nu, nu sunt vinovaţi copiii că nu au învăţat şi profesorii lor care şi-au bătut joc de întregul proces de învăţământ ! Nu, e vinovată legea.

Soluţia finală este simplă – modificăm legea !

“Vom incerca sa vedem, am si vorbit cu domnul prim-ministru si este posibil, ordonanta privind modificarea examenului de Bacalaureat promovata de Guvernul Boc se afla pe masa Comisiei de invatamant din Senat.”

Doamna asta a mai fost ministru şi a bulversat întreg sistemul de învăţământ prin adoptarea unor modificări legislative şi de regulamente pe parcusul anului şcolar. USL nu au găsit o soluţie mai bună pentru o propunere de ministru şi, uite aşa, vom avea instabilitate încă mulţi ani de acum încolo.

Ce este cu adevărat trist este că cei cu note mari vor pleca să studieze la universităţi din străinătate. Şi asta se datorează în foarte mare măsură celor are au distrus această ţară.

Nu e mai simplu să se revină la sistemul de învăţământ şi de bacalaureat de dinainte de 1989 ?

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.