debăsificarea româniei

Marţi, 9 Septembrie 2014 | 2 Comentarii

Victor Viorel Ponta a spus, într-o intervenţie telefonică la Antena3 – legată de suspendarea preşedintelui, că sunt necesari câţiva ani pentru, citez, debăsificarea ţării. Ştiu că e campanie, ştiu că ura faţă de Băsescu este la apogeu. Singura problemă este că PSD este la putere de ani … adică au majoritatea în Parlament şi au Guvernul. Ce anume au făcut ei în aceşti ani? Se cunoaşte că Parchetul a intrat în forţă peste corupţi, printre acuzaţii find unele foarte grave. Au ajuns în puşcării mulţi, dar ce anume te-am împiedicat pe tine, ca Prim Ministru, să faci treabă? Ce a împiedicat Parlamentul să facă legi, să corecteze legile care au fost adoptate prin adoptarea răspunderi de guvernul Boc? Legea Educaţiei Naţionale este printre aceste legi care nu au fost corectate … au emis zeci de ordonanţe de modificare dar nu au adoptat o altă lege. Cu norme de aplicare cu tot, pentru că fără norme de aplicare legea e ca un soldat fără puşcă.

debasificare

“Mi se pare un lucru extrem de serios si important. Evident ca il vom discuta in cadrul grupurilor parlamentare si la PSD. Dar ca sa ne stabilim pozitia tactica, pentru ca strategic vreau sa va spun un lucru foarte clar: evident ca si eu si cred ca si cei mai multi nu doar din cei din PSD, cei mai multi din cei 7,4 milioane de romani considera ca orice zi mai putin in care Traian Basescu ramane presedinte inseamna un rau mai putin pentru Romania si inseamna mai multa dreptate.

Va urma o perioada in care trebuie pur si simplu sa ne pregatim de debasificarea societatii romanesti.

Cred ca efectele asupra societatii romanesti lasate de cei 10 ani de regim Traian Basescu sunt destul de asemanatoare cu cele lasate de regimul nazist in Germania.” – sursa

Pentru suspendare a fost ales Tăriceanu să provoace scandal şi să facă propunerea. Momentul e ales greşit, Băsescu pleacă îndată – concentraţi-vă pe guvernare nu pe himere.

Vorba lui Moise Guran, vorbă mai veche. Acum e valabil: Du-te naibii, CPT!

Răspunsul lui Traian Băsescu, legat de debăsificare, poate fi văzut aici. Îmi scapă de ce a intrat în joc Băsescu, şi a răspuns atât de lung la o prostie slobozită în campanie electorală. Atâta timp cât legea nu condamnă ceea ce a spus pe gură Ponta, nu văd de ce treabuie să se inflameze aşa de rău. Toate propoziţiile au începul cu “probabil” şi “ponta” a fost repetat de nenumărate ori. Până la urmă şi dacă te vorbeşte cineva de rău, tot despre tine vorbeşte.

2 comentarii la “debăsificarea româniei

    1. Alice a comentat:

      Se pare ca ajungem mereu la “raul cel mai mic” (aparent). De 25 de ani ne-nvartim in jurul cozii… 🙁

      Iti place comentariul? Thumb up 2 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.