de sfârşit şi de început de an

Vineri, 2 Ianuarie 2015 | 3 Comentarii

Sărbătorile şi Anul Nou au “căzut” anul ăsta într-un mare fel, respectiv s-au format 2 săptămâni de zile libere, unele dintre ele cu recuperare în nişte sâmbete.

Cum programele de la televiziuni au fost slabe, că să mă exprim elegant – la TVR a fost o chestie gen premierea celor mai buni realizatori de emisiuni (!?) plus doi trişti care mutau o cutie cu un lift şi scoteau cârnaţi de prin buzunarele de la haină – trebuia râs cică, la PRO-TV a fost Loredana (a greşit cu operaţiile estetice), la restul au fost chestii tradiţionale, muzică populară sau manele – în funcţie de gusturile proprietarului postului, nu au rămas prea multe alternative. Digi24 a transmis din marile oraşe revelioane de stradă, la minus 15 grade (spre minus 20 în unele cazuri) – pentru cei de acasă total neinteresant. Plus că au reluat ştiri din 2014, după o logică ciudată.

Klaus ne-a vorbit printre fulgii de nea – problemă de imagine şi care vine să completeze chestiunea cu birourile întunecate de la Cotroceni, dar s-a adresat în special celor plecaţi din ţară – în număr de aproximativ 3,5 milioane, pe votul cărora contează la viitoarele alegeri parlamentare anticipate. Reţinem acest amănunt.

Acestea fiind spuse, Internet-ul şi Youtube-ul au fost surse de bază pentru focurile de artificii din Sydney, Dubai şi Londra, cele mai frumoase, aşa cum ne-au obişnuit an de an. Cei din Dubai s-au întrecut pe sine înşişi în acest an, o echipă de peste 200 de oameni a muncit 192.000 de om x ore pentru a monta instalaţiile. O scurtă prezentare:

Dar a rezultat asta şi a meritat efortul (la început sunt câteva minute cu apă şi lumină, dar spectacolul adevărat începe de la minutul 28:00):

Sunt mai multe filmări, realizate din poziţii fixe sau din dronă/elicopter. Cadrele sunt diferite, pe motiv că suprafaţa pe care se desfăşura spectacolul a fost uriaşă. Merită văzute toate, măcar şi pe sărite.

La Sydney a fost la fel ca şi în alţi ani, foarte frumos:

În continuare nu se înţelege că a utiliza bliţul când filmezi cu telefonul mobil sau cu tableta un foc de artificii nu ajută la nimic.

foc-artificii-2015

Am înţeles că miezul manelelor l-a reprezentat această minunată piesă – atenţie la guriţa figurantei:

Comentariile de la clip sunt absolut savuroase, cu certuri între cei care se pricep şi cei care nu se pricep la manele.

buzuca-manele

Să aveţi un an 2015 aşa cum vi-l doriţi!

3 comentarii la “de sfârşit şi de început de an

  1. Avatargbriel a comentat:

    DUbai, parca s-a facut si anul trecut, doar ca anul asta au adaugat si make-off-ul. Oare unde era microfonul de fundal? Ce n-as da sa mucesc un an pentru a crea scenariul.

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.