de ce trebuie inchis otv

Joi, 26 Aprilie 2012 | 2 Comentarii

Scriam într-un post anterior că, dacă ar fi să mă întrebe cineva dacă sunt de acord cu închiderea postului OTV, răspunsul ar fi categoric DA. Cred în libertatea presei, cred că presa trebuie să fie liberă. În aceeași măsură cred că această libertate trebuie înțeleasă corect de către cei care beneficiază de ea. Din punctul meu de vedere asta înseamnă că atunci când introduci conținut, trebuie să te asiguri că acesta este corect recepționat de cei care îl primesc. Fie că ei sunt cititori on-line, de ziar tipărit, ascultatori de radio sau privitori la TV.

În momentul în care conținutul derapează grav, e nevoie de cineva care să îți spună asta. În România există CNA, la fel cum există organisme similare și în alte țări, cu mult mai civilizate și cu oameni mai cultivați decât la noi.

Ce m-a determinat să reactionez așa ? Emisiunile cu Iliuță și cele cu cetățeanul Viorel Pop. Acesta din urmă nu ghicește nimic, așa cum face Iliuță cu Karma. Nu, el vindecă de boli pe toți cei care îl sună în direct. Fie că ai probleme cu coloana, cu ficatul, cu … orice. Suni în direct și Viorel te vindecă.

Sunt convins că printre “telefoanele în direct” sunt multe apeluri false (făcute de oameni plătiți – în mod similar cu sistemul practicat de cei cu alba-neagra, care aveau oamenii lor prin mulțime și care simulau că joacă pentru a atrage fraieri). Dar sunt la fel de convins că sunt oameni realmente bolnavi care dau bani pe apelul telefonic pentru a intra în direct cu șarlatanul.

Asta e punctul în care Dan Diaconescu greșeste flagrant. Nu mi se pare admisibil să găzduiești pe un post de televiziune o adunătură de mincinoși și de șarlatani, doar pentru a câștiga niște bani. Totul pe spatele oamenilor care nu știu să discearnă între adevar și minciună. Sigur, dacă ești incapabil să te protejezi singur, iți meriți oarecum soarta. Dar de aici și până la a permite unui escroc să păcălească instituțional lumea mi se pare o cale lungă. Lungă cât perioada de valabilitate a licenței de emisie a postului.

Vă mai aduceți aminte de poetul euro-parlamentar când se înjura cu Cristian Țânțăreanu ?

Da, sunt de acord cu închiderea definitivă a postului OTV !

2 comentarii la “de ce trebuie inchis otv

    1. omrau.ro Post author a comentat:

      Depinde ce intelegi prin OTV-ist … Una e sa te uiti la ceva, si cu totul alta e sa si crezi acel ceva. Cati dintre cei care il aplauda pe Basescu si cred in el ? Prea putini, majoritatea o fac de frica. Inteleg ca tu nu esti OTV-ist si esti de acord ca haznaua sa ramana in functiune in continuare ?

      Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.