de ce invatam

Vineri, 6 Aprilie 2012 | 0 Comentarii

Comisiile de specialitate din parlamentul României au validat niște modificări surpriză în componența și la conducerea unor instituții cu un puternic impact asupra economiei. Șefa de cabinet a lui Emil Boc – Ştefania Ferencz, a fost numită membru al CNVM iar la conducerea comisiei care supravegheză pensiile private a fost numit Marian Sârbu, fost PSD, actualmente UNPR, viitor ceva … Despre competența Ștefaniei Ferencz în domeniul valorilor mobiliare, nu am cum să mă pronunț. Cristian Hostiuc – director editorial la Ziarul Financiar, a scris un editorial pe această temă, editorial care are un titlu interesant, pe post de concluzie. Personal sunt perfect de acord cu conținutul articolului, dar nu pot fi de acord cu concluziile lui Cristi:

Sunteţi nişte proşti, nişte fraieri! Învăţaţi degeaba, vă pierdeţi nopţile aiurea învăţând la matematică, management sau ce cursuri or mai fi pe la un MBA, care oricum vă ştergeţi undeva cu el, nu vă foloseşte la nimic. Nu în politică. Cine i-a făcut agenda zilnică a lui Boc în ultimii 7 ani e mai bună decât toate cursurile voastre, decât toată pregătirea voastră, decât toată specializarea voastră! Numele ei şi al celorlalţi erau pe lista venită în plic pentru numire. Nu ale voastre. Voi sunteţi nişte anonimi, care sunteţi buni numai să ascultaţi şi să vedeţi cum se păruiesc politic (în spate e aceeaşi gaşcă) şi să-i mai şi votaţi! În rest, voi aţi ieşit din joc, nu sunteţi buni la nimic altceva, decât să plătiţi taxe şi impozite.

Se încercă inducerea ideii că cei care se apucă de învățat o fac pentru a ajunge la conducerea CNVM sau CSSPP, ceea ce mi se pare greșit. Deci un tânăr care hotărăște că se apucă de învățat, are ca target o funcție numită într-un organism controlat politic ? Personal cred ca cine se apucă de învățat serios, o face pentru a ajunge unde într-o poziție bine plasată într-o companie serioasă, loc în care poate să dea tot ce are el mai bun, să câștige bani și prestigiu profesional. Sau, de ce nu, să-și facă propria afacere. Nu cred că este cineva care s-a apucat să facă un MBA pentru că și-a propus ca PSD, PDL, sau PPP nu știu cum o să-l numească – după ce termină studiile, la conducerea unei comisii naționale de supravegheat ceva. Pur si simplu nu pot să cred că poate exista așa ceva !

Că cei care ajung numiți politic pe diverse funcții (miniștri, secretari de stat, etc.) – unii din ei, nu au nici o legătură cu domeniul pe care ajung să-l coordoneze și că nu fac decât să paraziteze sistemul, sunt perfect de acord. Că cei care au decis până acum nu au avut nici o legătură cu meseria și au distrus tot ce mai mergea în țara asta, iarăși poate vedea oricine, fără prea multe explicații.

În rest, articolul de care povesteam e interesant …

Sursa: www.zf.ro

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.