de ce am returnat ipad mini

Joi, 15 Noiembrie 2012 | 0 Comentarii

Băieţi cu limbi maro, plătiţi să scrie articole în care laudă diferite produse, unele mai reuşite, altele mai puţin, există şi în alte părţi. Mi-a fost dat să citesc un articol scris într-un mare fel despre iPad mini, cu titlu absolut înşelător, scris de un personaj care deţine acţiuni Apple. Şi mai are acţiuni la Microsoft şi la Google, aşa că nu a scris nimic de rău nici despre aceştia din urmă.

Articolul poate fi citit aici.

ipad_mini

Întâmplarea face să am un Nexus 7 de la ASUS. Se mişcă foarte bine, are totul cu excepţia unui cititor de card.

nexus_7

Da, ecranul nu se vede foarte bine în soare, dar eu nu l-am luat ca să stau pe plajă cu el. Dacă voiam ceva pentru plajă îmi luam un Kindle cu e-Ink. E o diferenţă majoră iPad mini versus Nexus 7 şi anume preţul. Eu am dat pe Nexus 7 fix 1.149 de lei, pe când un iPad mini costă 1.650 lei, versiunea tot cu 16GB de memorie flash. Şi la utilizarea pentru care a fost gândit – tabletă de citit documente, mail, jocuri, nici nu cred că ai ce face cu mai mult.

Tableta nu înlocuieşte laptop-ul din simplul motiv că nu are o tastatură civilizată. Personal nu pot bate pe ecranul tactil cu viteza cu care o fac pe o tastatură mare, neargă şi urâtă. Pentru spaţiul de stocare există suficient loc în cloud, etc. Vă amintiţi de Chromebook de la Google? O tabletă, indiferent de cine va fi construită, nu-l va putea concura niciodată – lipseşte tastatura!

Şi ca să răspund la întrebarea pusă de autorul articolului “De ce am returnat iPad mini?”, pot spune doar atât: din cauză că eşti un om deosebit şi ai reuşit să te adaptezi de minune epocii pe care o trăieşti!

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.