de ce a castigat usl

Marţi, 11 Decembrie 2012 | 3 Comentarii

Văd în ultimele zile o grămadă de politicieni, analişti, jurnalişti, oameni simpli de pe blog încercând să explice cum a fost posibil ca USL să câştige atât de multe voturi. Mă mir şi eu de mirarea lor. Unii încearcă nişte explicaţii absolut halucinante. De exemplu, Vlad Mixich, un om tânăr, ne explică de ce în Colegiul 8 Bucureşti (ăsta ar fi un reper al oamenilor citiţi) a fost preferat “un securist bătrân şi bogat” în locul unui “tânăr IT-ist de 34 de ani”.

basescu-ponta-antonescu

Mulţi se întreabă cine îi mai reprezintă pe investitori, pe patroni, pe oamenii de afaceri în parlament. Şi eu întreb: aţi simţit că până acum v-a reprezentat cineva?

Ce nu înţeleg cei care se miră de victoria zdrobitoare a USL este că oamenii au votat împotriva lui Băsescu şi a tot ceea ce înseamnă el. Adică PDL, mai nou botezată şi recent îngropată ARD. Unii au luat plasă şi au crezut că dacă îl votează pe Dănuţ votează împotriva lui Băsescu. Nu, e ţeapă, Dănuţ a fost pus de momeală, chiar de către oamenii preşedintelui.

Da, a fost un vot împotrivă. Foarte puţini au votat USL pentru programele sale (care programe, sunt doar nişte minciuni de campanie, care se vor doveni aşa în perioada imediat următoare). PSD a mai fost la guvernare şi în acea perioadă nu era criză economică.

Totul a fost în jurul “Jos Băsescu!”.

În altă ordine de idei, USL egal PSD + PNL + PC. Dacă ar fi candidat separat, PSD ar fi luat 35-38, PNL tradiţionalul 15-18, iar PC undeva pe la 2-3% (deci nici măcar nu ar fi intrat în parlament). Deci totalul ar fi fost pe la 50%, la limită pentru ca o alianţă post alegeri să poată genera o majoritate. Dacă ar fi candidat separat, PDL ar fi luat mai multe voturi.

Acum şi Ponta şi Antonescu propun alianţe cu UDMR, PSD a înghiţit UNPR (ăla era partid?), Ponta propune pace cu Băsescu. Toţi uită că lumea nu l-a votat pe somnoros ca să facă pace cu Băsescu, lumea nu l-a votat pe Mickey Mouse pentru alianţă cu UDMR (acelaşi UDMR care a determinat invalidarea referendumului de demitere a preşedintelui prin neparticipare la vot). Nu, lumea v-a votat pentru “Jos Băsescu!”. Spunea o doamnă în piaţă că dacă pe listele USL ar fi candidat o maimuţă, lumea vota maimuţa.

Şi, ca să revenim de unde am plecat, lumea nu a votat pentru securistul bătrân şi bogat!

3 comentarii la “de ce a castigat usl

  1. Avatartaranuneofit a comentat:

    Societate sclavagista idioata in care parlamentarii vor ajunge la 1000. Prostimea plateste burtosii merg inainte. Haide USELE! Vrem doar o tara de bugetari si de trantori!!

    Răspunde
    1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

      Indiferent cine e la putere tot sclavi suntem. Momentan suntem sclavii UE si ai SUA. In trecut am fost sclavii turcilor, austriecilor, rusilor, etc.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.