cutremurul nu va fi anuntat prin SMS

Duminică, 27 Octombrie 2013 | 2 Comentarii

Cutremurele sunt încă o sperietoare pentru majoritatea oamenilor, mai ales pentru cei care locuiesc în blocuri cu bulină roşie. Dacă ele pot fi folosite pentru a scoate bani, deja asta este o chestiune foarte bună. Totul se bazează pe teoria că unda P (care se deplasează cu aproximativ 7,8 km/s) ajunge mai repede decât unda S (care se deplasează cu 4,6 km/s), iar unda P transportă cam 20% din energia seismului, 80% din energie vine un pic mai târziu, cu unda S şi este cea mai distrugătoare. Ca în poza de mai jos:

tipuri_unde_seismice

Televiziunile prezintă pe larg subiectul şi pregătesc terenul pentru banii care urmează să fie cheltuiţi.

cutremur sms

Diferenţa de timp dintre sosirea celor două unde în Bucureşti, în eventualitatea unui cutremur în Vrancea, este de aproximativ 20 de secunde. Timp care poate fi preţios, dacă … stai la parter.

Am mai scris despre subiect, sunt nişte oameni privaţi care oferă acest serviciu, contra cost. Ei anunţă cutremurul. Adică te anunţă, cu 18 secunde înainte, că vine cutremurul. Ideea autorităţilor de acum este să trimită SMS tuturor locuitorilor. Nasol e că, la nivelul actual, nu se pot trimite mai mult de 10.000 de SMS-uri pe secundă, la oricare dintre operatori. Deci, dacă te gândeşti să trimiţi câte 1 SMS fiecărui abonat – la 10.000.000 de abonaţi, poate dura cam 1.000 de secunde, adică vreo 20 de minute. Cum poţi să propui aşa ceva?

Deci cutremurul … nu va fi anunţat prin SMS.

2 comentarii la “cutremurul nu va fi anuntat prin SMS

  1. AvatarCristian a comentat:

    la “daca..stai la parter” m-a bufnit rau de tot rasul :))
    deci sa inteleg ca in Japonia a fost introdus acest sistem si merge?..si daca da, a adus vreun beneficiu?

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.