cutremur de 7.0 grade in japonia

Duminică, 1 Ianuarie 2012 | 2 Comentarii

In prima zi a anului 2012, la ora 05:27:54.5 UTC, Japonia a fost scuturata de un cutremur de 7.0 grade pe scara Richter. Cutremurul nu a fost urmat de replici si nu a fost emisa alerta de tsunami.

cutremur japonia 2012

Pentru cei care sunteti interesati de vizualizarea – imediat dupa producere – a tuturor datelor de la toate statiile seismice de pe suprafata pamantului, va recomand cu caldura un sistem extrem de interesant si profesionist – SEISMON.

captura seismon cutremure in timp real

Sistemul permite afisarea imediata a datelor de la ultimele 30 de cutremure semnificative (cel putin de 4 grade pe scara Richter) inregistrate pe suprafata globului.

2 comentarii la “cutremur de 7.0 grade in japonia

  1. Avatarvlad-mihai a comentat:

    hmmm coasta Japoniei e cam scuturata periodic. Probabil cei de acolo sunt obisnuiti, dar e riscant cu tsunamni daca vine matura tot si iar le scade economia la japonezi .

    Răspunde
    1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

      Corect, dar incompetenti cum sunt (de japonezi spun), nu au fost in stare sa inventeze un sistem care sa prezica cutremurele. Au facut insa un asemenea sistem niste intreprinzatori romani. Sau nu ? Urmeaza o postare documentata cu acest subiect.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.