custodie comuna asupra copiilor

Joi, 6 Martie 2014 | 0 Comentarii

Pe lângă reducerea pedepselor pentru violatori, pedofili şi alte categorii sociale cu profesii liberale din noul Cod Penal, şi noul Cod Civil a mai introdus o tâmpenie, respectiv custodia comună asupra copiilor. Asta înseamnă că după divorţ, ambii părinţi trebuie să se ocupe de creşterea şi îngrijirea copilului, sau copiilor.

Este una dintre cele mai mari aberaţii posibile. Dacă părinţii nu s-au înţeles cât au fost căsătoriţi, ce te face să crezi că se vor înţelege după ce au divorţat?

divort-custodie-copil

Se va ajunge ca în cazul din poză când după procesul de divorţ vor urma o serie de alte procese asupra custodiei copilului. Procese care vor dura până la majoratul copilului şi care îşi vor pune amprenta asupra acestuia dar şi asupra părinţilor. În aceste condiţii căsătoria e ca un joc de noroc la care, dacă şi după ce piezi, te chinui până la sfârşitul zilelor. Aşa încât nu se prea merită. Cine are totuşi interesul ca poporul să stea cu anii prin tribunale?

În acelaşi context al proceselor, în acest moment sunt 2 milioane de dosare penale pe rol iar peste 3 milioane de români sunt în procedură de executare silită. O ţară de oameni ocupaţi! Cu procese …

Sursa foto: libertatea.ro

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.