cum trimiteai un E-mail în 1984

Joi, 17 Martie 2016 | 2 Comentarii

Acum mai bine de 30 de ani, oameni din partea civilizată a lumii se străduiau să trimită un E-mail. Folosind un modem telefonic şi un calculator corespunător vremurilor. Totul de întâmpla de acasă. La noi lucrurile astea au apărut 10 ani mai târziu, undeva prin 1994.

Acum decalajul faţă de ţările civilizate a scăzut, cel puţin la nivelul tehnologiei. Avem telefoane smart, calculatoare, legături la Internet cum puţine ţări au. Problema se pune ce facem cu tehnologia de care dispunem, şi cum putem crea plusvaloare cu ea. De pomană ai un smartphone de ultimă generaţie dacă el doar îţi consumă bani.

În poza de mai jos, un modem telefonic US Robotics de 56kbps (se intercala între telefon şi priza telefonică), vârful tehnologiei de la acea vreme. Da, am avut aşa ceva şi l-am şi folosit.

modem-telefonic-us-robotics

2 comentarii la “cum trimiteai un E-mail în 1984

  1. AvatarPaul a comentat:

    Ehee, ce vremuri, tin minte ca nu mi-am permis decat modem-uri interne, care la prima ploaie se ardeau. Internet doar dupa ora 10 cand era linia telefonica mai ieftin, zeci de minute de asteptare cu sunetul specific pana se conecta. Xnet. Internet cafe (sus la Assist in blocul turn). Altavista. Napster, kazaa, mIRC, altavista, top100.ro.. Multe amintiri. Un site interesant, http://oldweb.today/i.

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.