cum tragi ţeapă pe internet

Vineri, 8 Noiembrie 2013 | 0 Comentarii

Odată cu tehnologia evoluează şi metodele de dat ţeapă. Deci cum tragi ţeapă? Lucrurile sunt relativ simple:

Pasul 1: Faci cumva şi ai acces la căsuţa de E-mail a unei persoane cât de cât spălate (ăsta e singurul lucru penal), care se presupune că are în lista de contacte oameni serioşi, de preferinţă cu bani mulţi şi foarte ocupaţi. Le trimiţi tuturor celor din listă un mesaj. Ca cel de mai jos:

teapa-prin-email-1

Pasul 2: Dintre cei care primesc mesajul, unii îţi vor răspunde aşa:

teapa-prin-email-2

Pasul 3: Când ai văzut că au prins momeala, te bagi rapid şi soliciţi nişte bani, de preferinţă prin Western Union. Nu te hazardezi să ceri bani foarte mulţi, pentru că trezeşti suspiciuni. Te orientezi şi tu după profilul fraierului:

teapa-prin-email-3

Nu mai rămâne decât să te duci la primul oficiu WU şi să scoţi banii. Cu speranţa că nu te prinde nimeni!

Dacă te prinde:

Pasul 4: Urmează o perioadă de linişte în viaţa ta, când ai timp să meditezi la lucrurile pe care crezi că le-ai greşit.

Metoda este similară cea cu abordatul bătrânilor pe stradă, foarte asemănătoare dar mult mai sigură decât cea cu colectatul datelor de card bancar. Siguranţa provine din faptul că banditul nu ţi-a furat nimic, tu, de bună voie şi nesilit de nimeni, i-ai trimis nişte bani. Nu cred că o asemenea faptă poate fi incriminată, la noi cel puţin – omul de la capătul firului nu ţi-a promis nimic, doar ţi-a cerut să-i trimiţi nişte bani, lucru pe care tu l-ai şi făcut. Penal este doar accesul fără drept în căsuţa de E-mail iniţială … dar ăsta este un detaliu şi nu cred că investigaţiile încep fără o plângere din partea titularului. Şi dacă nu a fost spartă căsuţa de E-mail?

Mai ţineţi minte când, un domn pe numele lui Vălică Gorea, la vremea aceea subprefect, a primit un E-mail din Nigeria precum că îi dau unii nişte milioane de dolari, şi s-a dus să-i ia?

Gorea a rememorat experienta nefericita pe care a petrecut-o, in anul 1994, in Lagos (Nigeria), cand a fost inselat, fiind atras de o presupusa mostenire, de 33 de milioane de dolari, pe care i-ar fi lasat-o un om de afaceri neamt prieten al tatalui sau. “In momentul in care mi s-au luat pasaportul si biletul de avion, eram terorizat de groaza, desi am foarte multa experienta de viata. Eram terorizat de groaza pentru ca, si nu doresc nimanui sa simta aia, sa fii in tara straina fara pasaport, fara bani , fara bilet de avion, te simti un nimeni, nu mai existi. Iti pui probleme despre identitatea ta”, a precizat Gorea. El a pierdut atunci 3.800 dolari si a trait clipe de cosmar.

E veche povestea, de prin 1994. Deci, depinde cui te adresezi, ca în orice comunicare comercială.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.