cum sta romania in topurile informatice

Vineri, 25 Ianuarie 2013 | 0 Comentarii

Din punct de vedere al atacurilor informatice stăm bine, chiar foarte bine. Cu o populaţie de 20 de milioane de locuitori, într-o ţară agrară, informatica a prins bine. Şi aşa au apărut hackerii de buzunar care, din lipsă de ocupaţii serioase, se joacă pe Internet. Şi ei sunt convinşi că sunt anonimi.

atacuri_informatice_romania_akamai_2012

Dacă până mai ieri stăteam bine şi la viteza medie de conexiune, uite că am ieşit din top 10. În clasamentul făcut de Akamai, viteza fiind măsurată din partea providerului, rezultă asta:

viteza_conexiune_internet_akamai

Există diferenţe faţă de ce măsoară speedtest.net din cauză că Akamai raportează viteza medie a tuturor conexiunilor. La Speedtest se măsoară doar vitezele celor care execută voluntar un script. Un utilizator ne-specialist nu se va duce să-şi măsoare vreodată viteza de conectare la Internet.

Care este concluzia? Una tristă: avem conexiuni la Internet dar le folosim pentru lucruri care nu ne fac onoare.

Pentru mai multe detalii interesante, vă recomand să citiţi raportul trimestrial al Akamai, State of the Internet. Trebuie să vă înregistraţi cu o adresă E-mail validă. Veţi primi ulterior mesaje, nu exagerat de multe, dar vă garantez că mai mult de trei sferturi dintre ele conţin informaţii relevante şi interesante pentru cineva care activează în domeniu.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.