cum se transmite ebola

Joi, 2 Octombrie 2014 | 1 Comentariu

Primul bolnav de Ebola, confirmat oficial, a intrat în SUA, venind din Libera. Este momentul în care toată lumea s-a inflamat, posturile de televiziune americane transmit în flux continuu ştiri legate de subiect.

americani-monitorizati-ebola

Câte ceva despre boală:

Ebola este o boală rară și gravă, deseori mortală, cauzată de virusul cu același nume. Se transmite prin contact direct cu sângele sau cu alte fluide corporale (de exemplu, salivă, urină, vomă) ale unor persoane infectate, în viață sau decedate. Infectarea este posibilă și prin contact sexual neprotejat cu persoane aflate în convalescență, timp de până la trei luni după recuperare.

Boala se poate transmite și prin contact direct cu sânge sau alte fluide corporale provenind de la animale sălbatice infectate, moarte sau vii, cum ar fi maimuțele, antilopele sau liliecii.
După o perioadă cuprinsă între 2 si 21 de zile de la expunerea la virus, boala poate să debuteze dintr-o dată, cu febră, dureri musculare, stare de slăbiciune, cefalee și durere în gât.
Următoarea fază a bolii este caracterizată de vomă, diaree, erupție cutanată și disfuncții ale ficatului și rinichilor. Unii pacienți prezintă de asemenea hemoragii interne și externe abundente și insuficiențe la nivelul mai multor organe.

Lucrul cel mai îngrijorător este că, pentru moment, nu există vaccin autorizat sau tratament validat împotriva acestei boli. Deci nu există tratament pentru Ebola.

Companiile de produse farmaceutice şi institutele de cercetare din întreaga lume de luptă pentru descoperirea unui vaccin.

vaccin-ebola

E cineva pregătit pentru o epidemie de ebola?

Mai multe detalii aici.

Un comentariu la “cum se transmite ebola

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.