cum se integrează un refugiat

Joi, 24 Septembrie 2015 | 1 Comentariu

Am găsit aşa o idee despre cum integrezi un refugiat musulman, cu poezii de Eminescu şi filme istorice cu Sergiu Nicolaescu, într-un comentariu la o postare a lui Moise Guran pe Facebook. Cred că ştiţi că, mai nou, Moise este PNL-ist convins.

Ce inseamna 7-10000 de refugiati pentru Romania? Absolut zero, vor fi absorbiti imediat. Romania trebuie sa fie solidara cu refugiatii dar nu-i putem lua cu forta in functie de cotele alocate, adica sa-i primim pe cei care nu-i vrea Germania – fara bacalaureat, puturosi sau potentiali teroristi. Cel mai bine este ca sa-i luam direct de la sursa in functie de nevoile noastre si de dorintele lor.

1. Pasul 1 este deschiderea unui consulat in taberele de refugiati din Turcia unde sa primim cererile de azil, deci refugiatul trebuie sa vrea sa vina in Ro.
2. Acceptarea cererilor in functie de cazier si de nevoile noastre (dupa raportul agentiilor judetene de ocupare a fortei de munca) – agricultori, meteorologi, sefi de garaj, agenti de vanzari, zidari, etc…
3.Creearea unui pod aerian cu Hercules, Spartan astfel incat sa nu fie nevoiti sa vina pe jos sau inot mii de km.
4. Odata ajunsi, demararea unui intens proces de integrare si romanizare a refugiatilor astfel incat sa iubeasca tara asta: curs intensiv de limba si cultura romana, Eminescu de diminetata pana seara; povestiri istorice cu Mihai Viteazu, muzica populara, mamaliga, etc.

In felul asta Romania nu va suferi niciodata din cauza plecarilor in strainatate a muncitorilor, sau depopulare si ne vom manifesta si spiritul ospitalier si european.

mihai-viteazu-musulman

Un comentariu la “cum se integrează un refugiat

  1. Avatargabi2008 a comentat:

    Sunt curios daca guvernul le va da refugiatilor sume din astea mai consistente de genul 400 Euro cum dau nemtii. Apropo, Merkel a anuntat ca proasta ca va mari ajutorul refugiatilor, deci clar ca astia chiar daca ii primeste Iohannis cu bratele deschise n-o sa stea la noi mai mult de o luna. O sa mearga la Merkel!

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.